Η Βουλή αποφασίζει σήμερα για την παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη – Το βράδυ η ψηφοφορία

Στη Βουλή σήμερα, Τρίτη 22 Ιουλίου, η συζήτηση της παραπομπής του Κώστα Αχ. Καραμανλή στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για τα Τέμπη.

Η κάλπη που θα στηθεί απόψε θα δείξει, με τις ψήφους της ΝΔ, την παραπομπή του Κ. Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, όπως ακριβώς ζητά και το πρόρισμα της κυβερνητικής παράταξης. Η ΝΔ θεωρεί ότι βάσει της δικογραφίας δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του κ. Καραμανλή, αλλά εντούτοις επιδιώκει να μη μείνει καμία σκιά γύρω από τους χειρισμούς του για τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σε θέση μάχης τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσουν επίθεση στην Kυβέρνηση για την επιλογή της να παραπέμψει για απλό πλημμέλημα τον πρώην υπουργό Μεταφορών, καθώς «έβλεπαν» κακουργηματικές ευθύνες τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλους υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ, κάτι που αποτυπώθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν ή ψήφισαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος