Η “Συναλλαγή” από την Πειραματική Σκηνή Βόλου

Άρχισαν και συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Συναλλαγή». Πρόκειται για τα μονόπρακτα –μονόλογοι, «Η συναλλαγή» του Τάσου Παπαγεωργάκη, «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Η απαρηγόρητη χήρα» του Κώστα Μουρσελά.

Το έργο αποτελεί καθρέφτη της σημερινής κοινωνίας. Θα μπορούσε κάλλιστα κανείς να δει τον εαυτό του σε κάποιον από τους τρεις ήρωες του έργου. Ο Βαγγέλης, ο αμετανόητος, αλλά φιλότιμος εργένης, κατεβαίνει στην Αθήνα να αναζητήσει δουλειά. Απελπισμένος από τις άκαρπες προσπάθειές του, ανακαλύπτει την ευχαρίστηση στην παρακολούθηση της όμορφης γειτόνισσάς του. Μέχρι να ανακαλύψει η γειτόνισσά του τον ίδιο! Ο δεύτερος ήρωας, ένας ρομαντικός, καλόκαρδος υπάλληλος, αφοσιωμένος στο καθήκον και αδικημένος από τους ανωτέρους του, αρχίζει να συνομιλεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα από το παρελθόν. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι στα μικρά, καθημερινά πράγματα βρίσκεται η χαρά της ζωής. Αντίθετα, η τελευταία ηρωίδα του έργου, η Μαρίτσα, αδίστακτη και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, θα κάνει τα πάντα – και με τους πάντες, ώστε να προωθήσει κάθε αίτημα του άνδρα της. Στην πραγματικότητα όμως προσπαθεί να καλύψει τα δικά της απωθημένα και επιθυμίες. Αρχίζει λοιπόν να εξομολογείται μια-μια τις αμαρτίες της, στον μακαρίτη πλέον άντρα της, ισχυριζόμενη πως δε θα είχαν κερδίσει τίποτα από όλα αυτά που έχουν χωρίς το δικό της «αντάλλαγμα».

Το έργο  παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Χριστίνας Δημητρίου, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, βοηθός σκηνοθέτη Κική Παπαζήση, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους τρεις ρόλους ερμηνεύει ο Δημήτρης Πανταζής.

Ακούγονται οι φωνές της Χαρούλας Νικολάου, της Γεωργίας Κωστούλα και του Στράτου Μεγκές

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά και  παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), και κάθε  Σάββατο στις 9.00 μ. μ και Κυριακή στις 8.00 μ. μ, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια  ώρα  πριν  την  παράσταση  στο  ταμείο  του  Θεάτρου.

Τηλέφωνο για πληροφορίες : 6944388045

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος