Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση Biofach

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση Βiofach 2026, που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη.

Πιστή στην πολιτική της για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων του κλάδου της αγροδιατροφής και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, η Περιφέρεια συμμετείχε για τρίτη φορά στο μεγάλο διεθνές εκθεσιακό γεγονός που αφορά τα βιολογικά προϊόντα.

Φέτος, η έκθεση Biofach συγκέντρωσε περισσότερους από 35.000 επαγγελματίες επισκέπτες και πάνω από 2.500 εκθέτες από δεκάδες χώρες, δημιουργώντας ένα υψηλού επιπέδου εμπορικό περιβάλλον δικτύωσης για τον κλάδο.

Η Κεντρική Μακεδονία εκπροσωπήθηκε από εννέα δυναμικές τοπικές επιχειρήσεις και παρουσίασε μια αντιπροσωπευτική γκάμα βιολογικών προϊόντων της περιοχής, μεταξύ των οποίων ελιές, ρύζι, βότανα, τσάι, γεμιστά λαχανικά, σάλτσες και υπερτροφές, όπως η σπιρουλίνα Σερρών. Σε ένα καλαίσθητο και εργονομικό περίπτερο, η Περιφέρεια έδωσε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της για δικτύωση με νέους και ήδη υπάρχοντες πελάτες, για συμμετοχή σε παράλληλες ημερίδες και για ενημέρωση πάνω στις νέες τάσεις και στις καινοτομίες στον κλάδο.

«Με τη συμμετοχή μας για τρίτη φορά στην έκθεση Biofach 2026 στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που παράγουν βιολογικά προϊόντα και, ταυτόχρονα, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για προϊόντα που σέβονται τον καταναλωτή και τη βιωσιμότητα. Η εξωστρέφεια των βιολογικών προϊόντων αποτελεί κρίσιμο πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της περιοχής και βασικό εργαλείο στήριξης του αγροτικού κόσμου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Κεφαλάς, «τα βιολογικά προϊόντα παρουσιάζουν σταθερή ζήτηση διαχρονικά, με τη νέα γενιά να αναζητά ολοένα και περισσότερο οργανικά προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στη διαδικασία παραγωγής και στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με τις επενδύσεις που γίνονται στον χώρο των βιολογικών τροφίμων, δημιουργούμε προϊόντα με υπεραξία, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά αλλά και την αναγνωρισιμότητά τους στη διεθνή απαιτητική αγορά».

Πηγή: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος