Η Ουκρανία ζητά από τον Ερυθρό Σταυρό να επιστρέψει τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στα σπίτια τους

Η Ουκρανία απηύθυνε έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να φέρει σπίτι τους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχη. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού γνωρίζει τα αιτήματα του Ουκρανού πρεσβευτή του ΟΗΕ και άλλων ανθρώπων, δήλωσε ο μόνιμος παρατηρητής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στα Ηνωμένα Έθνη. Ωστόσο, η οργάνωση δεν διαθέτει ακόμη αριθμητικά στοιχεία.

Ο ουκρανός πρεσβευτής Σεργιη Κισλίτσια έγραψε στο Twitter ότι η Ουκρανία ζήτησε από τον Ερυθρό Σταυρό να διευκολύνει τον επαναπατρισμό «χιλιάδων πτωμάτων Ρώσων στρατιωτών» που σκοτώθηκαν στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία απηύθυνε ήδη έκκληση στη ΔΕΕΣ για να διευκολύνει τον επαναπατρισμό χιλιάδων σορών Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε δράση στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι έκανε το ίδιο αίτημα.

Το συνημμένο γράφημα κάνει λόγο για 3.500 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες. Ο Κισλίτσια τόνισε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους γονείς στη Ρωσία «να τους θάψουν με αξιοπρέπεια» και να μην επιτραπεί στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κρύψει «την έκταση της τραγωδίας».

Η Ουκρανία ζητά από τον Ερυθρό Σταυρό να επιστρέψει τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στα σπίτια τους

https://twitter.com/SergiyKyslytsya/status/1497648138148093957

Ωστόσο σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό η τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας περιορίζει την ικανότητα των ομάδων του Διεθνούς Οργανισμού να βρίσκονται στο έδαφος και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν αριθμοί ή άλλες λεπτομέρειες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος