Η Ουγγαρία κλείνει τα κέντρα υποδοχής μεταναστών

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να κλείσει τα κέντρα υποδοχής μεταναστών ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η ενέργεια αυτή είναι άλλη μια ισχυρή ένδειξη της αντίθεσης της χώρας αυτής στην υποδοχή προσφύγων την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Τουρκία την «κοινή τους θέση» στο θέμα αυτό.

«Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον υπουργό Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ να κλείσει τα ουγγρικά κέντρα υποδοχής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του συντηρητικού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν. Ο υπουργός «θα εξετάσει αν θα είναι απαραίτητα στο μέλλον».

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Επιτροπή του Ελσίνκι, περίπου 1.600 άνθρωποι στεγάζονταν στα έξι ουγγρικά κέντρα υποδοχής την 1η Μαρτίου. Η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία για το θέμα αυτό.

Αυτά τα 6 κέντρα θα αντικατασταθούν από δύο «φυλασσόμενες τοποθεσίες» στο Κορμέντ και στο Σεντγκοτάρντ, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, διευκρίνισε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα ουγγρικά ΜΜΕ, στις τοποθεσίες αυτές υπάρχουν μόνο αντίσκηνα.

Σθεναρά αντίθετη στην υποδοχή μεταναστών, η ουγγρική κυβέρνηση θεωρεί ως εγκληματία κάθε μετανάστη που διασχίζει τον φράχτη από συρματόπλεγμα που κατασκεύασε το φθινόπωρο η Βουδαπέστη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία και την Κροατία.

Από τότε σχεδόν 2.200 μετανάστες έχουν καταδικαστεί σε απέλαση από την Ουγγαρία για «παράνομη διέλευση των συνόρων». Τρεις καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Η χώρα, από την οποία πέρασαν περίπου 400.000 άνθρωποι πριν από την ανέγερση των φραχτών, αρνείται κάθε αναγκαστική ποσόστωση κατανομής προσφύγων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, κυρίως στο πλαίσιο μιας συμφωνίας την οποία οι 28 αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα στην Τουρκία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος