Η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε μαεστρικά την… Μέριλιν Μονρόε στις Χρυσές Σφαίρες

Array

Σε αυτήν την κατηγορία (Καλύτερος Α’ Γυναικείος ρόλος) η Αυστραλή ηθοποιός έπαιζε εκ του ασφαλούς. Το Tár, από την πρώτη του προβολή στο Φεστιβάλ Βενετίας της έδινε το ερμηνευτικό προβάδισμα, έτσι απόψε (αν χρησιμοποιήσουμε ώρα Αμερικής) πήρε επίσημα και το διαβατήριο της για τα Όσκαρ.

Στο Tár η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται μια αλαζόνα επιτυχημένη μαέστρο που ακόμα και η κλασσική μουσική δεν της μαλακώνει την καρδιά. Παράλληλα αναπτύσσεται και η προσωπική της ιστορία, πώς δηλαδή μια γυναίκα σε ρόλο συνδεδεμένο με το ανδρικό στοιχείο, που τυγχάνει να είναι και ομοφυλόφιλη, παλεύει για τη θέση που θεωρεί πως της ανήκει μέσω της σκληρής της δουλειάς.

Και η Κέιτ έχει δουλέψει σκληρά για αυτό το βραβείο. Από το «Όσκαρ και Λουσίντα» που τη γνωρίσαμε, μέχρι και σήμερα έχει δείξει πολυμορφία στους ρόλους που επιλέγει και στην προσέγγισή της.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε μαεστρικά την… Μέριλιν Μονρόε στις Χρυσές Σφαίρες

Με 7 υποψηφιότητες και δύο Όσκαρ12 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και 4 πλέον Χρυσές Σφαίρες, μπορεί να είναι μια από τις απειλές της πρωτιάς της Μέριλ Στριπ στα βραβεία στο μακρινό (καθώς η καριέρα της έχει ακόμα μεγάλη πορεία) μέλλον.

Η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε μαεστρικά την… Μέριλιν Μονρόε στις Χρυσές Σφαίρες
(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Μεγάλη ανταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η Άνα Ντε Άρμας που υποδύθηκε πολυπρόσωπα και πολυδιάστατα την Μέριλιν, που κάθε άλλο παρά το «κορίτσι της αφίσας» ήταν σε αυτή την καθηλωτική ταινία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος