Η επανεκκίνηση των ταξιδιών βρίσκεται στα πιστοποιητικά εμβολιασμού υποστηρίζουν οι αερομεταφορείς

Απαραίτητες οι ψηφιακές κάρτες υγείας για να ξεκλειδώσουν την αγορά λέει ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Luis Gallego. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού βλέπουν ως τη μοναδική λύση όλες οι μεγάλες αεροπορικές και τα τουριστικά πρακτορεία και την επανεκκίνηση του κλάδου. 

Έπειτα από 7,4 δισεκατομμυρία ευρώ απώλειες η IAG – ιδιοκτήτης της British Airways, προσβλέπει στα ψηφιακά δελτία υγείας ως διέξοδο, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς. Η κρίση της πανδημίας και τα επακόλουθα “κλειδώματα” των συνόρων κατάφεραν ισχυρό πλήγμα στις αεροπορικές με χιλιάδες ανθρώπους να χάνουν την δουλειά τους. 

Αν και είναι νωρίς για τέτοια διαβατήρια, υπάρχουν αρκετές αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν κάτι παρεμφερές για να διευκολύνουν το ταξίδι για τους επιβάτες τους και να βοηθούν στον έλεγχο των εγγράφων που απαιτούνται για το ταξίδι τους. Ήδη, η American Airlines έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εισήγαγε διαβατήρια υγείας τον Ιανουάριο του 2021. Από τότε, η British Airways εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα VeriFLY ενώ θα το χρησιμοποιήσει και η Alaska Airlines. 

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA ) αναπτύσσει ένα «Travel Pass» (ταξιδιωτικό πάσο) με απαραίτητες πληροφορίες υγείας για τον κορονοϊό, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια, και το οποίο αναμένεται σε λίγες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, Luis Gallego, δήλωσε ότι εάν τα σχέδια της χαλάρωσης των μέτρων του Ηνωμένου Βασιλείου προχωρήσουν, θα είναι ένα «θετικό καλοκαίρι», αλλά είναι απαραίτητες ψηφιακές κάρτες υγείας για να ξεκλειδώσουν την αγορά.

Τα δελτία υγείας θα είναι το κλειδί για την επανεκκίνηση της αεροπορίας και του ταξιδιού“, δήλωσε ο Gallego, ο οποίος ζήτησε ένα ψηφιακό σύστημα που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αποτελέσματα τεστ κορονοϊού, και απόδειξη εμβολιασμού.

Η ανησυχία είναι έκδηλη σε μέρος της επιστημονικής κοινότητας που ανησυχούν για “πλαστό εφησυχασμό” ενώ εγείρεται το ηθικό δίλημμα για διάκριση μεταξύ των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη κάτι που είναι αντίθετο με κοινωνική ισοτιμία.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος