Η Ελλάδα μεταξύ των 11 χωρών που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της ΕΕ

Η Ελλάδα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 233,9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της νέας εκταμίευσης συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Έλενα Αποστολίδου

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται από τα έσοδα του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της ΕΕ (EU ETS), θα συμβάλει στην υλοποίηση έργων που ενισχύουν τη μετάβαση της χώρας σε ένα καθαρότερο, αποδοτικότερο και πιο ανθεκτικό ενεργειακό σύστημα.

Συνολικά, η νέα εκταμίευση θα στηρίξει 51 ενεργειακά έργα σε 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία.

Οι επενδύσεις αυτές επικεντρώνονται στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και των μεταφορών, στην ανάπτυξη και αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Παράλληλα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, προωθούν την καινοτομία και συμβάλλουν στη μείωση της εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος