Η Apple θέλει να αγοράσει τσιπ από αμερικανικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια

Array

Η Apple φέρεται να ενδιαφέρεται να αγοράσει ημιαγωγούς (τσιπ) που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg που επικαλείται σχόλια του πρώην επικεφαλής της εταιρίας, Τιμ Κουκ. Η Apple έχει «ήδη λάβει την απόφαση να αγοράσει από ένα εργοστάσιο στην Αριζόνα» που πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα τσιπ σε περίπου δύο χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κουκ είπε επίσης ότι η Apple ελπίζει να «προμηθεύεται τσιπ και από την Ευρώπη».

Τα ειδικά σχεδιασμένα τσιπ της Apple, όπως το τσιπ Μ2 που τροφοδοτεί τα νεότερα MacBooks και τους επεξεργαστές της σειράς Α του iPhone, παράγονται κυρίως από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, τα περισσότερα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Ταϊβάν, αν και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται μια προηγμένη εγκατάσταση στην Αριζόνα, η οποία πιθανότατα θα αρχίσει να παράγει τσιπ το 2024.

Φαίνεται πιθανό ότι αυτό είναι το εργοστάσιο από το οποίο η Apple σχεδιάζει να αγοράσει τσιπ, δεδομένου ότι ήδη συνεργάζεται σε μεγάλο βαθμό με την TSMC. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει εγκαταστάσεις εκεί καθώς η Intel επίσης σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα επιπλέον εργοστάσιο στην Αριζόνα, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2024.

Η Intel έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να παράγει τσιπ και για άλλες εταιρείες, αντί να κατασκευάζει μόνο τους δικούς της επεξεργαστές. Η τεχνολογία αιχμής της εταιρείας θεωρείται ευρέως ότι δεν είναι τόσο προηγμένη όσο της TSMC.

Η εταιρεία επιδιώκει να διαφοροποιήσει γεωγραφικά και άλλα τμήματα της αλυσίδας εφοδιασμού της και έχει αυξήσει την παραγωγή iPhone στην Ινδία τα τελευταία χρόνια. Από το 2020, είχε ξεκινήσει την παραγωγή ορισμένων AirPods στο Βιετνάμ και υπάρχουν αναφορές ότι κάνει το ίδιο για τα MacBooks, τα ρολόγια Apple και τα iPads.

ΠΗΓΗ: The Verge

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος