Η Amazon κλείνει τρεις αποθήκες της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Amazon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει τρεις αποθήκες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, κίνηση που θα επηρεάσει 1.200 θέσεις εργασίας όπως ανέφερε η PA Media την Τρίτη.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της εταιρίας την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα απολύσει πάνω από 18.000 εργαζομένους. Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό περικοπών που έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής σε εταιρεία τεχνολογίας.

«Μεταξύ των μειώσεων που κάναμε τον Νοέμβριο και αυτών που μοιραζόμαστε σήμερα, σχεδιάζουμε να καταργήσουμε λίγο πάνω από 18.000 ρόλους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Άντι Τζέισι.

Η εταιρεία με έδρα το Σιάτλ ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι ξεκινά απολύσεις μεταξύ του εταιρικού της προσωπικού, με τις περικοπές να επικεντρώνονται στις ηλεκτρονικές συσκευές της πλατφόρμας (π.χ. τις συσκευές ανάγνωσης βιβλίων Kindle). Τότε, η εταιρεία ανέμενε ότι οι περικοπές θα ανέρχονταν συνολικά σε περίπου 10.000 άτομα, ωστόσο σύμφωνα με τον Άντι Τζέισι ο αριθμός των απολυμένων θα ξεπεράσει τις 18.000.

Τον Σεπτέμβριο, η Amazon απασχολούσε 1,5 εκατομμύρια άτομα, με ένα μεγάλο ποσοστό αυτών στις αποθήκες της. Οι απολύσεις επικεντρώνονται στις εταιρικές τάξεις της εταιρείας, δήλωσαν ορισμένοι από τους ανθρώπους.

Η Amazon ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την πανδημία του Covid-19, καθώς οι πελάτες συνέρρεαν στις ηλεκτρονικές αγορές. Η βιασύνη στις διάφορες επιχειρήσεις της Amazon, από το ηλεκτρονικό εμπόριο μέχρι τα παντοπωλεία και το cloud-computing, προώθησε χρόνια ανάπτυξης για την εταιρεία. Για να συμβαδίσει με τη ζήτηση, η Amazon διπλασίασε το δίκτυο εφοδιαστικής της και πρόσθεσε εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Όταν η ζήτηση άρχισε να μειώνεται με τους πελάτες να επιστρέφουν στις αγορές από τα καταστήματα, η Amazon ξεκίνησε μια ευρεία επανεξέταση περικοπών κόστους για να περιορίσει τις μονάδες που ήταν ασύμφορες.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, η εταιρεία έκανε στοχευμένες περικοπές για να μειώσει το κόστος, κλείνοντας φυσικά καταστήματα και επιχειρηματικές μονάδες όπως η Amazon Care. Αργότερα η Amazon ανακοίνωσε πάγωμα των προσλήψεων σε ολόκληρη την εταιρεία πριν αποφασίσει να απολύσει υπαλλήλους.

Πηγή: AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος