Η Airbnb εγκαταλείπει την Κίνα

Η Airbnb σταματά τις δραστηριότητές της στην Κίνα επ’ αόριστον, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και των εκτεταμένων λόκνταουν που επιβάλλει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής «zero Covid», σύμφωνα με το CNN το οποίο επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Από αυτό το καλοκαίρι, η Airbnb θα καταργήσει τις καταχωρίσεις και τις προσφορές της για φιλοξενούμενες εμπειρίες στην Κίνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή όμως, η Airbnb δεν θα σταματήσει εντελώς τις δραστηριότητές της στη χώρα. Η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ένα γραφείο στο Πεκίνο με εκατοντάδες υπαλλήλους που θα επικεντρωθούν στα ταξίδια των  Κινέζων στο εξωτερικό και σε παγκόσμια πρότζεκτ.

Τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας έχουν μπει σε λόκνταουν. Η πολιτική zero Covid έχει πλήξει σοβαρά την οικονομία και έχει διαταράξει σχεδόν κάθε σημαντικό επιχειρηματικό κλάδο, από τη Μεγάλη Τεχνολογία μέχρι τα καταναλωτικά αγαθά. Διεθνείς μάρκες, από την Apple έως την Estee Lauder έχουν προειδοποιήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις των περιορισμών.

Από το 2016 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κίνα η Airbnb, περίπου 25 εκατομμύρια άτομα έχουν κάνει κρατήσεις για διαμονή. Όπως αναφέρει το CNN, η Κίνα είναι ιστορικά η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, καθώς μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, οι Κινέζοι τουρίστες έχουν τριπλασιαστεί, φτάνοντας τα 155 εκατομμύρια το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Παγκόσμιου Τουρισμού του ΟΗΕ. Αξίζει όμως να σημειωθεί όμως, ότι τα έσοδα της Airbnb στην Κίνα υπολογίζονται στο 1% των συνολικών εσόδων της.

Ωστόσο, από την αρχή της πανδημίας, η Κίνα έχει βιώσει μια απότομη πτώση της κίνησης εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών. Η πηγή ανέφερε στο CNN ότι αναμένουν ότι ο εξερχόμενος τουρισμός από την Κίνα θα ανακάμψει μόλις η χώρα ανοίξει πλήρως τα σύνορά της. 

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος