Πανηγυρικό κλίμα επικρατεί από το πρωί στο Τελ Αβίβ, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στην «πλατεία των Ομήρων» για να γιορτάσουν τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
Ανταπόκριση – Τελ Αβίβ: Αδαμαντία Λιόλιου
Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί μέσα στις επόμενες ώρες από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, ενώ οι εικόνες από την πρωτεύουσα μεταδίδουν συγκίνηση και ελπίδα.
Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, που αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο για την πρώτη φάση της απελευθέρωσης. Πληροφορίες από αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι οι πρώτοι 20 ζωντανοί όμηροι αναμένεται να επιστρέψουν τη Δευτέρα, ενώ δεν αποκλείεται οι διαδικασίες να ξεκινήσουν νωρίτερα, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία, οι Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας ανακούφιση και αισιοδοξία. Στην πλατεία στήνονται γιορτές με μουσική, χορούς και τραγούδια, ενώ παρόντες είναι και συγγενείς των ομήρων που περιμένουν με αγωνία την επιστροφή των αγαπημένων τους προσώπων, ύστερα από 733 ημέρες αιχμαλωσίας.
Ξεχωριστό συμβολισμό έχει ο ηλεκτρονικός πίνακας στην πλατεία, που καταγράφει τις ημέρες, τις ώρες και τα λεπτά της ομηρίας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι συγκεντρωμένοι, ελπίζουν σύντομα να δουν τον πίνακα να μηδενίζει.
Σε ανάρτηση που προκάλεσε αίσθηση, ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου εμφανίζεται χαμογελαστός δίπλα σε φωτογραφίες των ομήρων, εκφράζοντας την ελπίδα για την επιστροφή τους.
Σε άλλο μήνυμά του, συγχαίρει τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαμεσολάβηση στη συμφωνία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να του αποδοθεί το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμβολή του.
Give @realDonaldTrump the Nobel Peace Prize – he deserves it! 🏅 pic.twitter.com/Hbuc7kmPt1
— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) October 9, 2025
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος