ΓΣΕΕ: Να επαναπροσληφθεί ο εργαζόμενος με αυτοάνοσο νόσημα

Για “κατάφορη παραβίαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας”, κάνει λόγο η ΓΣΕΕ. Αναφέρεται στην απόλυση εργαζομένου με αυτοάνοσο νόσημα από την “Παπαστράτος ΑΒΕΣ”.

Συγκεκριμένα η συνομοσπονδία αναφέρει: “Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρίας Παπαστράτος ΑΒΕΣ, η οποία προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενου με σοβαρό αυτοάνοσο νόσημα.

Η συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί κατάφορη παραβίαση της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα.
Είναι αδιανόητο ένας εργαζόμενος με εξαιρετικές σπουδές και προσόντα, ο οποίος παρείχε κανονικά τις υπηρεσίες του στην εταιρία, να απομακρύνεται επειδή μια υποτροπή της νόσου του, τον κράτησε μακριά από τη δουλειά του για δύο εβδομάδες”.

Τέλος η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως: “Η εταιρία μάλιστα χρησιμοποίησε το απαράδεκτο επιχείρημα της «μη επιτυχούς δοκιμαστικής περιόδου».
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την πολυεθνική Philip Morris, η οποία διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία το κοινωνικό της πρόσωπο, να παρέμβει προς την Παπαστράτος ΑΒΕΣ, θυγατρική της στην Ελλάδα, ώστε η ελληνική εταιρία να σεβαστεί τους νόμους και τα θεμελιώδη δικαιώματα και να επαναπροσλάβει άμεσα τον εργαζόμενο”.

Σχετική είδηση: Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας: Να ανακληθεί η απόλυση για λόγους υγείας στον «Παπαστράτο»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος