Γρ. Γεροτζιάφας: Η Γαλλία κατάργησε την επίδειξη πιστοποιητικού με εμβολιαστική κάλυψη ενηλίκων 90%

Για την εξέλιξη της Πανδημίας, σε αυτή την κομβική φάση, στην οποία υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ο κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

«Ο ιός είναι περισσότερο μεταδοτικός, αλλά ακόμη και η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να προκαλέσει βαρύ νόσημα» υπογράμμισε, μιλώντας στον Προκόπη Αγγελόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ότι «το βασικό εργαλείο που μας προστατεύει από το να νοσήσουμε βαριά εξακολουθεί να είναι ο εμβολιασμός».

Ο κ. Γεροτζιάφας παραπέμπει σε αυτό το οποίο, αυτή την εποχή, συμβαίνει στη Γαλλία, όπου υπάρχει έξαρση στα κρούσματα, όπως στην Ελλάδα, αλλά επειδή ο ενήλικος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος σε ποσοστό 90% αυτό δεν μεταφράζεται σε βαριές νοσήσεις και νοσηλείες ή θνητότητα. Όπως επισημαίνει «αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και το σύστημα υγείας δεν επιβαρύνεται».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική απόφαση για κατάργηση της επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους (κάτι που έχει συμβεί και στη Γαλλία) ο καθηγητής κ. Γεροτζιάφας το συνδέει επίσης με την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη. Επιμένει, ωστόσο, ότι η γραμμή θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι αυστηρή σε σχέση με την ανάγκη για μαζικό-καθολικό εμβολιασμό, ως τη μόνη διέξοδο από την πανδημική κρίση.

«Το αν θα περάσουμε σε τέταρτη δόση ή ο ιός θα λάβει μια τέτοια μορφή που δεν θα καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια και θα πρέπει να προκύψει κάποιο άλλο, αυτό», τονίζει ο καθηγητής της Σορβόννης, «θα το πουν οι επιτροπές των ειδικών σε παγκόσμιο και σε εθνικό επίπεδο και όχι μεμονωμένοι επιστήμονες ή οι γενικοί μάνατζερ και οι διευθυντές των φαρμακευτικών εταιρειών».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος