Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: ‘Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.
Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.
Πηγή, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος