Γιατί άλλαξε το λογότυπο του Twitter ο Ίλον Μασκ;

Μετά την αλλαγή του λογότυπου του Twitter η αξία του Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από 20%.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, ο Ίλον Μασκ άλλαξε το εικονικό λογότυπο του Twitter με το μπλε πουλί και το αντικατέστησε με έναν…σκύλο ο οποίος έχει συνδεθεί με το κρυπτονόμισμα Dogecoin. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα δημιουργήθηκε το 2013 ως κάτι πιο φιλικό και πιο οικείο στο ευρύ κοινό σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter το περασμένο φθινόπωρο σε μια συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι οπαδός του Dogecoin και το έχει προωθήσει τόσο στο Twitter όσο και κατά την εμφάνισή του πέρυσι ως οικοδεσπότης της ιστορικής κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής «Saturday Night Live». Μετά την αλλαγή του λογότυπου του Twitter στο διαδίκτυο τη Δευτέρα, η αξία του Dogecoin αυξήθηκε περισσότερο από 20%.

«Όπως είχα υποσχεθεί», έγραψε ο Μασκ σε σχετική ανάρτηση η οποία συνοδευόταν από μια συνομιλία που είχε τον Μάρτιο του 2022 με έναν χρήστη του Twitter. Ο Μασκ είχε γράψει τότε στο Twitter: «Δεδομένου ότι το Twitter λειτουργεί de facto ως η δημόσια πλατεία του χωριού, η αδυναμία του να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου υποβαθμίζει σε θεμελιώδη βαθμό την δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;»

Απαντώντας στον Μασκ, ο χρήστης @WSBChairman τον παρότρυνε να αγοράσει την πλατφόρμα και να αντικαταστήσει το λογότυπο του Twitter με αυτό του Dogecoin.

Την Παρασκευή (31/3) ο Ίλον Μασκ και οι δικηγόροι του ζήτησαν από δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει μήνυση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι τον κατηγορούν ότι διαχειριζόταν ένα σύστημα πυραμίδας (pyramid scheme) για την προώθηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin. Οι επενδυτές αναφέρθηκαν επίσης στην εμφάνιση του Μασκ στο Saturday Night Live τον Μάιο του 2021, όπου υποδύθηκε έναν φανταστικό οικονομικό εμπειρογνώμονα και αποκάλεσε το Dogecoin «κομπίνα».

Σύμφωνα με την κατάθεση των δικηγόρων του δισεκατομμυριούχου, οι ενάγοντες της υπόθεσης δεν έχουν δείξει πώς οι δηλώσεις του υπέρ του Dogecoin εξαπάτησαν οποιονδήποτε, ούτε έχουν εξηγήσει ποιους κινδύνους φέρεται να απέκρυψε ο Μασκ από τους επενδυτές.

ΠΗΓΗ: Variety

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος