Γάζα: Το Ισραήλ αναστέλλει αποστολές βοήθειας της Unicef μετά από εντοπισμό «απόπειρας λαθρεμπορίου»

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη (17/3) την αναστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρει η UNICEF στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο, αφού απέτρεψε «απόπειρα λαθρεμπορίου» σε αποστολές βοήθειας που συντονίζονται από την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Η απόπειρα εντοπίστηκε την Τρίτη στο πέρασμα Kerem Shalom μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, μέσω του οποίου διέρχεται και ελέγχεται ανθρωπιστική βοήθεια από την Αίγυπτο, σύμφωνα με την Cogat, τον φορέα του Υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδιος για τις πολιτικές υποθέσεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η Cogat ανακοίνωσε την αναστολή σε ανακοίνωσή της «μετά απόπειρα λαθρεμπορίου καπνού και νικοτίνης σε αποστολές βοήθειας από την Αίγυπτο που συντονίζονται από την UNICEF», την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: news.ro,Times of Israel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος