Γαλλία: Προφυλακίστηκε ο οδηγός που προκάλεσε μεγάλη δασική πυρκαγιά μεταφέροντας μισοσβησμένη ψησταριά

Ο πλανόδιος έμπορος που φέρεται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στη νότια Γαλλία, ενώ μετέφερε μια ψησταριά που δεν είχε σβήσει σωστά, προφυλακίστηκε σήμερα, κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια.

Ο 33χρονος άνδρας θα παραμείνει στη φυλακή για τέσσερις μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την πυρκαγιά από την οποία έγιναν στάχτη 4.000 στρέμματα στον ορεινό όγκο Κορμπιέρ, στην επαρχία της Οντ, ανέφερε ο εισαγγελέας της Ναρμπόν, Ερίκ Καμούς.

Η φωτιά ξεκίνησε από την ψησταριά που μετέφερε ο ύποπτος σε ένα τρέιλερ, επιστρέφοντας από έναν γάμο, στον αυτοκινητόδρομο Τουλούζης-Ναρμπόν. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο οδηγός παραδέχτηκε τα γεγονότα και εξέφρασε μεταμέλεια. Κινδυνεύει με φυλάκιση τριών ετών και πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο 33χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, το όχημά του ήταν ανασφάλιστο και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Όταν είδε τον καπνό που έβγαινε από το πίσω μέρος του οχήματός του, σταμάτησε, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και κατόπιν ενημέρωσε την πυροσβεστική. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες είδαν την ψησταριά να φλέγεται.

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν σπίτια, ένα κάμπινγκ και ένα μοναστήρι ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τη Δευτέρα, αφού χρειάστηκε να κινητοποιηθούν 600 πυροσβέστες και οι εννέα από αυτούς τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος