Γαλλία: Ο καύσωνας πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση

Ο καύσωνας φέρνει στο προσκήνιο μια νέα πολιτική διαίρεση, με επίκεντρο τον κλιματισμό και το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα διεξαχθούν στα μέσα της άνοιξης του 2027. Θεωρητικά, δεν υπάρχει κίνδυνος καύσωνα. Θα μπορούσε, όμως, το ζήτημα των υψηλών θερμοκρασιών να βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης;

«Θα είναι η Γαλλία των ανεμιστήρων εναντίον της Γαλλίας των κλιματιστικών», προβλέπει ένας υπουργός της κυβέρνησης από το κόμμα Les Républicains (LR, δεξιό κόμμα), ο οποίος διαβλέπει την εμφάνιση ενός πολιτικού χάσματος γύρω από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά τις επιπτώσεις της χρήσης των κλιματιστικών. Η υπόθεση είναι ότι η αριστερά θα αντιταχθεί σε αυτό – ξεκινώντας από τους περιβαλλοντολόγους – ενώ η δεξιά θα είναι γενικά υπέρ.

Με τον καύσωνα να αναμένεται να επιμείνει έως το τέλος της εβδομάδας, η ακροδεξιά έσπευσε να αξιοποιήσει πολιτικά το ζήτημα, ενώ η δεξιά κοινοβουλευτική ομάδα UDR ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο για την υποχρεωτική εγκατάσταση κλιματιστικών στα σχολεία και τα ιδρύματα φροντίδας. «Ας επιλέξουμε τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια για τους πιο ευάλωτους!», έγραψε ο ηγέτης της, Έρικ Σιοτί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βίντεο: AFP

Διαβάστε περισσότερα στο European Perspective.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος