Γαλλία: Εντοπίστηκε θαλάσσιος ίππος στις ακτές της Νορμανδίας, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον

Array

Ένας θαλάσσιος ίππος εντοπίστηκε στις ακτές της Νορμανδίας στη βόρεια Γαλλία, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το βιότοπό του στον Αρκτικό Κύκλο.

Το θαλάσσιο θηλαστικό είναι προστατευόμενο είδος και ενδημεί στη Γροιλανδία, τη Ρωσία και την Αλάσκα. Τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα, όπως μαλάκια, γαρίδες, καβούρια και μικρά ψάρια.

Οι τοπικές αρχές απέκλεισαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να προστατεύσουν το ζώο, το οποίο ξεκουραζόταν στην ξηρά, σύμφωνα με μια φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter η νομαρχία.

«Οι θαλάσσιοι ίπποι φοβούνται τους ανθρώπους, αλλά είναι άγρια ζώα», προειδοποίησε η νομαρχία, λέγοντας ότι οι ομάδες προστασίας της άγριας ζωής είχαν ειδοποιηθεί και ότι το ζώο φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.

Ο συγκεκριμένος θαλάσσιος ίππος δεν είναι το πρώτο άγριο ζώο που καταλήγει στα γαλλικά ύδατα φέτος. Μια φάλαινα μπελούγκα πέθανε στον ποταμό Σηκουάνα τον Αύγουστο, λίγους μήνες μετά τον θάνατο μιας άρρωστης φάλαινας όρκας στον ίδιο ποταμό.

Το περασμένο καλοκαίρι, στη Νορβηγία, ένας θαλάσσιος ίππος ονόματι Φρέγια, έγινε γνωστός σκαρφαλώνοντας σε σκάφη για να απολαύσει τον ήλιο, συχνά καταστρέφοντάς τα. Η Φρέγια είχε κερδίσει τις καρδιές των ντόπιων, οι οποίοι όμως δεν ακολούθησαν τις συστάσεις των αρχών να μην πλησιάζουν το ζώο και συνέχισαν να το προσεγγίζουν για να το βγάλουν φωτογραφία. Τον Αύγουστο, οι αρχές αποφάσισαν να υποβάλουν το ζώο σε ευθανασία καθώς, όπως είπαν, έθετε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Οι επικριτές της απόφασης αυτής είπαν ότι ήταν πολύ βιαστική, αν και οι αρχές ισχυρίζονται ότι ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή.

Οι θαλάσσιοι ίπποι ενδημούν στον αρκτικό κύκλο. Ωστόσο, η Φρέγια κατέληξε στον κόλπο Frognerkilen του Όσλο, αφού προηγουμένως είχε εντοπιστεί στη Δανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σκωτία.

ΠΗΓΗ: Euronews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος