Γ. Σιδέρης: «H στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ» για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται στον τέταρτο μήνα του, με τα ρωσικά στρατεύματα να επικεντρώνουν την επίθεσή τους στον τελευταίο θύλακα αντίστασης, στην περιφέρεια Λουχάνσκ, στο Ντονμπάς. Ο απεσταλμένος ρεπόρτερ, Γιώργος Σιδέρης, μετά την επιστροφή του από την Ουκρανία μίλησε στην ΕΡΤ για την εμπειρία του. 

«Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Ο ίδιος ανέφερε πως βρίσκονταν στην Ουκρανία από την πρώτη ημέρα του πολέμου μαζί με τον Γιάννη Σουλιώτη. «Η στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ» όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν όταν «έπρεπε να παραλάβουμε τους συναδέλφους μας από το αεροδρόμιο, μέσα σε δεκαπέντε λεπτά διότι θα ξεκινούσε ο βομβαρδισμός στην Ζαπορίζια».

Η έκρηξη όπως είπε ο κ. Σιδέρης «τράνταξε όλο το ξενοδοχείο» και έτσι μετακινήθηκαν πιο δυτικά για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακόμη, μίλησε για μια «οσμή θανάτου» όπως την χαρακτήρισε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, καθώς «στην περιοχή που βρίσκεται το αεροδρόμιο Αντόνωφ, υπήρχαν κομμάτια σάρκας τα οποία βρίσκονταν είτε στην πίστα του αεροδρομίου είτε κοντά στα υπόστεγα από τα δύο ιστορικά αεροσκάφη Αντόνωφ».

Στο Ιρπίν, παραμένει ακόμη αυτή η οσμή θανάτου καθώς υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί  και παρατημένα αυτοκίνητα στους δρόμους.

«Όταν έφυγα από το Κίεβο, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχουν επιστρέψει τα 2/3 του πληθυσμού στο Κίεβο και η πόλη προσπαθεί να πατήσει ξανά στα πόδια της» είπε ο κ. Σιδέρης και συνέχισε «ωστόσο οι σειρήνες του πολέμου ηχούν περισσότερο στο Κίεβο για να θυμίσουν σε όλους τους πολίτες ότι συνεχίζουν να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και ότι δεν πρέπει να επαναπαύονται και να συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος