Γ. Διανελλάκης: Λυπηρό που η αστυνομία επέλεξε να διαλύσει το συλλαλητήριο των αγροτών

Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός παρεμπόδισης από την αστυνομία της συντονιστικής επιτροπής αγροτών να επιδώσουν ψήφισμα στη βουλή με τα αιτήματά τους, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Β. Σποράδων Γ. Διανελλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. “Η κινητοποίηση ήταν τεράστια και ειρηνική και δυστυχώς η αστυνομία με την ενέργειά της να ρίξει κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, διέλυσε τη συγκέντρωση. Συνέλαβε και δύο αγρότες που στη συνέχεια άφησε ελεύθερους, όμως ήδη η συγκέντρωση είχε αρχίσει να διαλύεται. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αποτρέψουν τη συντοντιστική επιτροπή να καταθέσει το ψήφισμα στη βουλή” τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή νέων αγροτών ενώ πλέον όπως ανέφερε ο αγώνας θα δοθεί κατά τόπους καθώς τα προβλήματα καίνε.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα πήγαν σήμερα πάνω από 250 αγρότες από το Πήλιο.

Οι αγρότες είναι κάθετα αντίθετοι στη φορολόγηση τους από το πρώτο Ευρώ, στη φορολόγηση των επιδοτήσεών τους από το πρώτο Ευρώ, στην προκαταβολή φόρου στο 100%, στη μείωση των επιδοτήσεών τους, στην αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών και στην κατάργηση επιδότησης του ειδικού φόρου πετρελαίου κίνησης.

Οι αγρότες του Πηλίου ζητούν από την κυβέρνηση να τους δοθούν αυτά που τους οφείλονται και συγκεκριμένα τα Βιολογικά ετών 2013 – 2015, η Εξισωτική ετών 2014 – 2015, η Αφορία ελιάς έτους 2013, η πληρωμή ΟΣΔΕ 150 παραγωγών με τηλεπισκόπηση του 2014 και να γίνει ενεργοποίηση – Ανακοίνωση των νέων δικαιωμάτων 2015 – 2020 και άμεση προκαταβολή της επιδότησης ΟΣΔΕ 2015.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος