Στη δημοσιότητα δόθηκαν πλάνα από κάμερα ασφαλείας που καταγράφουν την επίθεση αρκούδας σε εργαζόμενο βιομηχανικής μονάδας στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Το περιστατικό, που σημειώθηκε την Τρίτη, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και την κινητοποίηση των αρχών, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του ζώου.
Το βίντεο από την εταιρεία Fukushima Steel Works δείχνει μια ασιατική μαύρη αρκούδα να καταδιώκει εργαζόμενο στην είσοδο του εργοστασίου, να τον ρίχνει στο έδαφος και στη συνέχεια να εισέρχεται στο κτίριο. Όχημα της επιχείρησης την ακολουθεί, ενώ εργαζόμενοι προσπαθούν να προειδοποιήσουν όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι στο συγκρότημα της χαλυβουργίας, ένας ακόμη εργαζόμενος περίπου 60 ετών σε γειτονικό εργοστάσιο και μία γυναίκα άνω των 80 ετών που βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή.
Μαρτυρίες κατοίκων περιγράφουν το ζώο ως ιδιαίτερα μεγάλο. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι η αρκούδα εθεάθη να κινείται ακόμη και πάνω στην οροφή κτιρίου, πριν εξαφανιστεί μέσα στον βιομηχανικό χώρο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι και την Τετάρτη η αρκούδα εκτιμάται ότι παρέμενε εντός των εγκαταστάσεων εργοστασίου της περιοχής. Η τοπική αστυνομία έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν ακόμη και στη θανάτωση του ζώου, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την προστασία των πολιτών.
Για λόγους ασφαλείας, σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά την Τετάρτη, ενώ η λειτουργία του εργοστασίου όπου εντοπίστηκε η αρκούδα έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας.
Πηγή: Reuters
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος