Φλόριντα: Μητέρα ξαναβρήκε την κόρη της που απήχθη το 2007 σε ηλικία 6 ετών

Μια μητέρα στη Φλόριντα ξαναβρήκε την κόρη της, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής το 2007, σε ηλικία 6 ετών. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στις 2 Σεπτεμβρίου, το αστυνομικό τμήμα του Κλερμόν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Αντζέλικα Βέντσες-Σαλγκάδο , η οποία τους είπε ότι είχε επικοινωνήσει μαζί της η κόρη της, Τζακλίν Χερνάντεζ. Η κοπέλα είπε στη μητέρα της ότι βρισκόταν στο Μεξικό και της ζήτησε να συναντηθούν στο Λαρέντο του Τέξας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Το αστυνομικό τμήμα συνεργάστηκε με κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες πριν από την επανένωση «για να αναχαιτίσει το θύμα και να εξακριβώσει την ταυτότητά του σε αυτήν την υπόθεση».

Στις 10 Σεπτεμβρίου, οι αρχές από τις έρευνες εσωτερικής ασφάλειας, τα τελωνεία και την προστασία των συνόρων των ΗΠΑ και το αστυνομικό τμήμα του Λαρέντο, αναχαίτισαν τις δυο γυναίκες στα σύνορα της πόλης.

«Με βάση τα έγγραφα που έδωσαν στις υπηρεσίες αυτές η Αντζέλικα και το αστυνομικό τμήμα του Κλερμόν, διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα ήταν πράγματι η Τζακλίν Χερνάντεζ, η οποία είχε απαχθεί από τη μητέρα της το 2007», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σήμερα, η 19χρονη Τζακλίν είναι και πάλι με τη μητέρα της και την οικογένειά της.

Το αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή ήταν ένα «χαρακτηριστικό παράδειγμα» για το τι μπορεί να συμβεί όταν συνεργάζονται πολλές υπηρεσίες. Μαζί, οι ομάδες «μπόρεσαν να δημιουργήσουν έναν πολλαπλασιαστή δύναμης και να βοηθήσουν στην επανένωση του θύματος με τη μητέρα της μετά από 14 χρόνια», ανέφερε στην ανακοίνωση ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Τσαρλς Μπρόντγουεϊ.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος