Στην Κρήτη έχουμε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση νέων εργαλείων στους παραγωγούς, προκειμένου να αναστραφεί η συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα, αλλά και να επιτευχθεί η σύνθεση της παραγωγής με την μεταποίηση και την τυποποίηση, με διπλό όφελος: Αφενός την διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, αλλά και την αύξηση του αγροτουριστικού ρεύματος στην Κρήτη, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, η Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Θεανώ Βρέντζου, με αφορμή ενημερωτικές ημερίδες για την «παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας-πρόγραμμα νέων γεωργών 2016», που πραγματοποιούνται σε όλη την Κρήτη.
Την Κυριακή, η αντιπεριφερειάρχης επέστρεψε από το Κάιρο, που όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το κρητικό ελαιόλαδο. Στα Χανιά η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα στις 5:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στο Σκινέ. Στις ημερίδες που απευθύνονται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τομέα της οικοτεχνίας, θα αναλυθεί το «Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας» από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης. Στις εκδηλώσεις τα εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις, και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος. Επίσης, στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την δική τους εφαρμογή στη παραγωγή οικοτεχνικών – αγροτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς. Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο “Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με αφορμή και την προδημοσίευση της προκήρυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά νέους ηλικίας 18-40 ετών.
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βρέντζου:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος