ΕΡΤ Χανίων – Στ. Πατεράκης: Πραγματικότητα το πρόγραμμα senior +55 στην Κρήτη

Η Ευρώπη είναι πολύ ευαίσθητη για τους ανθρώπους που είναι ηλικίας 55 και άνω, αλλά και για τη φύση. Έτσι, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, πραγματοποιείται η πρώτη συνάντηση για τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού στην Κρήτη και στα Χανιά, το ερχόμενο Σάββατο στο ΜΑΙΧ.
Η σχετικά πρόσφατη κινητικότητα ανθρώπων της μέσης και της τρίτης ηλικίας, είναι απότοκο της ραγδαίας γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Γάλλοι, Τσέχοι και Ιταλοί. Η πρώτη άφιξη προγραμματίζεται την άνοιξη, ενώ η δεύτερη μέσα στον Οκτώβριο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επέλεξε τα Χανιά, δεδομένου ότι πληρούν και τα τρία κριτήρια του προγράμματος, που είναι η κοινωνία, το περιβάλλον και οι δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησής τους, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο συντονιστής του προγράμματος και τουριστικός πράκτορας Σταύρος Πατεράκης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, έχει γίνει πράξη με εξαιρετικά αποτελέσματα στην Ισπανία, αλλά και στη Γερμανία, ενώ ο senior +55 τουρισμός, έχει αναπτύξει πια ολόκληρους αυτόνομους κλάδους με αθλητικές, μουσικές και άλλες συναντήσεις. – Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος