Επιβιβάστηκαν για την Αθήνα οι αγρότες των Χανίων για το διήμερο συλλαλητήριο

Στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά, επιβιβάστηκαν αγρότες κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από τα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο σύνταγμα.

Περίπου 130 άτομα βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας και επιβιβάστηκαν στο πλοίο για Αθήνα, ενώ δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματά τους, συντασσόμενοι με τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Επιβιβάστηκαν για την Αθήνα οι αγρότες των Χανίων για το διήμερο συλλαλητήριο

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Χανίων, Κώστας Λιλικάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν έχουν εκπληρωθεί στο σύνολο τους, επανέφερε το θέμα των αποζημιώσεων και του κόστους της αγροτικής παραγωγής καθώς και την αποζημίωση από το χαμένο εισόδημα.

Επέμεινε στο ζήτημα των εμβολιασμών για την ευλογιά, ώστε να μη θανατώνεται άλλο ζωικό κεφάλαιο στη χώρα, ενώ τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις μπορεί να έχουν επιπλέον διάρκεια, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα παρθουν από τους διαμαρτυρόμενους, επί τόπου στην Αθήνα.

Επιβιβάστηκαν για την Αθήνα οι αγρότες των Χανίων για το διήμερο συλλαλητήριο

Στην αντιπροσωπεία από τα Χανιά συμμετέχουν παράγωγοι από 11 αγροτικούς συλλόγους του νομού καθώς και ο σύλλογος μελισσοκόμων νομού Χανίων.

Ρεπορτάζ: Περικλής Κουκλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος