Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Οι υπεύθυνοι για την τρομερή απώλεια αμάχων στο Κραματόρσκ  πρέπει να λογοδοτήσουν

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Για δεκάδες πολίτες που περίμεναν στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Kramatorsk σήμερα το πρωί, ελπίζοντας να εκκενωθούν από περιοχές που κινδυνεύουν από επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων, το ταξίδι προς την ασφάλεια κατέληξε σε λουτρό αίματος καθώς τα εδάφη του σταθμού χτυπήθηκαν με βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση πολλοί εκ των οποίων τώρα παλεύουν απεγνωσμένα για τη ζωή τους στα τοπικά νοσοκομεία  δήλωσε πριν από λίγο η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Υπογράμμισε πως «αυτό το τελευταίο χτύπημα σε μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή της Ουκρανίας είναι μια ακόμη απόδειξη της κατάφωρης περιφρόνησης για τη ζωή των πολιτών, η οποία δυστυχώς έχει γίνει πλέον σταθερό χαρακτηριστικό αυτής της στρατιωτικής επίθεσης. Οι σκέψεις μου είναι με όλα τα θύματα αυτής της αποτρόπαιας πράξης, γυναίκες, άνδρες, παιδιά και ηλικιωμένα άτομα των οποίων η ζωή κόπηκε βάναυσα καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην ασφάλεια».

Σημείωσε επιπλέον πως «οι υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η επίθεση στο Κραματόρσκ πρέπει να λογοδοτήσουν. Τέτοιες επιθέσεις μπορεί επίσης να συνιστούν εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Όλοι όσοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που επηρεάζονται ή κινδυνεύουν από εχθροπραξίες πρέπει να μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια» κατέληξε η ίδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος