Women in Data Science (WiDS) Athens Forum 2021: Ψηφιακό συνέδριο με δωρεάν συμμετοχή

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί το διαδικτυακό συνέδριο Women in Data Science (WiDS) Athens Forum 2021, που συνδιοργανώνουν το Ερευνητικό Εργαστήριο Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας (WAVE Lab) του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ερευνητικό Εργαστήριο Παράλληλων και Κατανεμημένων Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Stanford University WiDS initiative.

Το συνέδριο έχει στόχο να αναδείξει τις τελευταίες εξελίξεις στους χώρους αιχμής των ανατρεπτικών καινοτομιών (disruptive innovation) και ψηφιακών μετασχηματισμών (digital transformation). Τα επόμενα χρόνια θα δούμε μία έκρηξη στη χρήση κι ανάλυση δεδομένων (data science, data analytics) σε πολλούς ακαδημαϊκούς και οικονομικούς τομείς. Στο WiDS Athens Forum, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και μοναδικό βήμα ανάδειξης γυναικών ερευνητών κι επιχειρηματιών, που θα παρουσιάσουν τόσο την ακαδημαϊκή όσο και την πρακτική πλευρά των παραπάνω πεδίων.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Μπορείτε να συμμετάσχετε στις δραστηριότητες του συνεδρίου κάνοντας εγγραφή εδώ.

Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.
Women in Data Science (WiDS) Athens Forum 2021: Ψηφιακό συνέδριο με δωρεάν συμμετοχή

Stanford Women in Data Science (WiDS)

Η πρωτοβουλία Stanford Women in Data Science (WiDS) στοχεύει να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει επιστήμονες δεδομένων σε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου, και να υποστηρίξει τις γυναίκες στον τομέα. Το όραμα είναι να προωθήσει μια κοινότητα ενδιαφερόμενων μερών τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο, όπου να ανθίσει η δικτύωση και η ανταλλαγή γνώσεων.

Το WiDS ξεκίνησε ως ένα ημερήσιο τεχνικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ τον Νοέμβριο του 2015. Πέντε χρόνια αργότερα, το WiDS έχει μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κίνημα που περιλαμβάνει μια σειρά από παγκόσμιες πρωτοβουλίες:

  • Ένα συνέδριο με 150+ περιφερειακές εκδηλώσεις σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσεγγίζοντας 100.000 συμμετέχοντες ετησίως.
  • Ένα datathon, που ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να ακονίσουν τις δεξιότητές τους μέσω μιας πρόκλησης με κοινωνικό αντίκτυπο.
  • Μια σειρά podcast, με ειδικούς της επιστήμης δεδομένων από όλον τον κόσμο που μιλούν για τη δουλειά τους, τα ταξίδια τους και τα μαθήματα που πήραν στην πορεία.
  • Ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που ενθαρρύνει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο σταδιοδρομίας στην επιστήμη δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τους συναφείς τομείς.
  • Μια σειρά εργαστηρίων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην επιστήμη δεδομένων, εμπνέοντας γυναίκες και κορίτσια μέσω εκπαιδευτών που λειτουργούν ως πρότυπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος