Βρετανία: Δημιουργείται εναέρια λεωφόρος αποκλειστικά για drones

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2024.

Μια εναέρια λεωφόρος πλάτους 10 χιλιομέτρων αποκλειστικά για την κυκλοφορία μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), κατασκευάζεται στη Βρετανία, η οποία αρχικά θα συνδέει το Ρέντινγκ με το Κόβεντρι. Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει τις απομακρυσμένες αγροτικές κοινότητες, παραδίδοντας φάρμακα και, ίσως, επιστολές και μικρά δέματα.

Βασίζεται σε μια σειρά από κεραίεςστο έδαφος, οι οποίοι επικοινωνούν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να διασφαλίσουν ότι θα πετούν με επαρκή απόσταση μεταξύ τους. Οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, με περίπου το 1/3 των κεραιών να έχει ήδη τοποθετηθεί, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2024.

«Αρχικά θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ιατρικών εφοδίων», δήλωσε στο BBC ο Στίβεν Φάρμερ από την Altitude Angel, την εταιρεία που αναπτύσσει τη λεωφόρο.

«Έχουμε ήδη δει, μέσω δοκιμών, ότι μπορούμε να μεταφέρουμε δείγματα σε ιατρικά εργαστήρια πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα μπορούσαμε οδικώς», πρόσθεσε.

Βρετανία: Δημιουργείται εναέρια λεωφόρος αποκλειστικά για drones
(Daily Mail)

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα πετούν σε υψόμετρο 100 μέτρων, μακριά από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη. Στο κέντρο κάθε πόλης θα υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας για τα drones. Εάν υπάρξει πιθανότητα σύγκρουσης, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα λαμβάνουν αυτόματα εντολή να αλλάξουν πορεία.

Το επόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσει η επέκταση της λεωφόρου που θα συνδέει το Ρέντινγκ με τα Μίντλαντς, ενώ αναμένεται να προστεθούν και άλλες πόλεις στο δίκτυο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία, Altitude Angel, ιδρύθηκε το 2014 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρίτσαρντ Πάρκερ και σήμερα απασχολεί 50 υπαλλήλους.

Στην Καλιφόρνια, η Amazon πειραματίζεται με την παράδοση δεμάτων με drone στα σπίτια των ανθρώπων και ελπίζει να το κάνει σύντομα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο αυτό είναι τεχνικά πιο περίπλοκο από την εναέρια λεωφόρο που αναπτύσσεται στο Ρέντινγκ και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να γίνει πραγματικότητα.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος