Τζεφ Μπέζος: Στο μέλλον οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα και θα επισκέπτονται τη Γη για διακοπές

Ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin, προβλέπει ότι στους επόμενους αιώνες, οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα και θα ζουν σε γιγάντιους αιωρούμενους κυλίνδρους, οι οποίοι θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και ένα εκατομμύριο ανθρώπους, ο καθένας.

«Με την πάροδο των αιώνων, πολλοί άνθρωποι θα γεννηθούν στο διάστημα, θα είναι το πρώτο τους σπίτι», είπε ο Μπέζος. «Θα γεννηθούν και θα ζουν σε αυτές τις αποικίες και στη συνέχεια θα επισκέπτονται τη Γη όπως επισκέπτονται σήμερα οι τουρίστες το Εθνικό Πάρκο Yellowstone για παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στο Ignatius Forum που διεξήχθη την Τετάρτη (17/11) στην Ουάσιγκτον.

Τζεφ Μπέζος: Στο μέλλον οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα και θα επισκέπτονται τη Γη για διακοπές
(Blue Origin)

Ο Μπέζος έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την ιδέα του για διαστημικές κατοικίες, τις «αποικίες Ο’ Νιλ», όπως τις ονόμασε.

Σε μια παρουσίαση της Blue Origin το 2019, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είχε μιλήσει για τους κυλίνδρους μήκους σχεδόν 5 μέτρων οι οποίοι θα είναι σε τροχιά στο διάστημα. Μέσα σε αυτούς τους περιστρεφόμενους κυλίνδρους θα δημιουργηθούν τεχνητά, συνθήκες που θα μιμούνται τον καιρό της Γης, ενώ θα φιλοξενούνται «ποτάμια, δάση και άγρια ζωή».

Τζεφ Μπέζος: Στο μέλλον οι άνθρωποι θα γεννιούνται στο διάστημα και θα επισκέπτονται τη Γη για διακοπές
(Blue Origin)

«Θα είναι όπως το Μάουι στην καλύτερη μέρα του, όλο το χρόνο», είχε δηλώσει το 2019. «Χωρίς βροχή. Χωρίς σεισμούς. Οι άνθρωποι θα θέλουν να ζήσουν εδώ».

Ο Μπέζος εμπνεύστηκε το όνομα των κυλίνδρων-αποικιών από τον φυσικό Τζέραρντ Ο’ Νιλ, ο οποίος θεωρούσε ότι άλλοι πλανήτες μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση για τους ανθρώπους που θα ζουν μακριά από τη Γη. Ο Αμερικανός φυσικός σχεδίασε πρώτος αυτή τη λύση για αποικίες με βαρύτητα που θα αιωρούνται στο διάστημα και την παρουσίασε το 1976, στο βιβλίο του με τίτλο «The High Frontier: Human Colonies in Space».

ΠΗΓΗ: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος