Του κόσμου τα παράξενα σε τεχνολογική έκθεση στο Las Vegas

Ένα κολάρο που ανιχνεύει τα συναισθήματα των κατοικίδιων, μία βαλίτσα ρομπότ και ένα τζιν παντελόνι που δίνει κατευθύνσεις, ήταν μερικά από τα ενδιαφέροντα προϊόντα που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών Consumer Electronics Show που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας.

«Καταλάβετε τη διάθεση του κατοικιδίου σας» είναι η φράση που συνοδεύει το Pet Tracker της εταιρείας Kyon. Το ελαστικό κολάρο, το οποίο θα κοστίζει 249 δολάρια (περίπου 236 ευρώ), θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο. Το Pet Tracker «μαθαίνει τη συμπεριφορά του κατοικίδιου και μεταφράζει τη διάθεσή του», μέσω της ειδικής οθόνης LED που είναι ενσωματωμένη πάνω σε αυτό.Επίσης αποτρέπει το ζώο από το να γαβγίζει και να εμπλέκεται σε καβγάδες  και φυσικά το καθιστά άμεσα ανιχνεύσιμο μέσω GPS.

Το Cowarobot αποτελεί την πρώτη «ρομποτική βαλίτσα», η οποία ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της. Η βαλίτσα διαθέτει 4 ρόδες, ωστόσο διαθέτει και δύο μηχανοκίνητες ρόδες, ενσωματωμένη κάμερα, αλλά και ειδικό λέιζερ. Επίσης συνοδεύεται από ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού, αφού η κάμερα δεν λειτουργεί πάντα καλά ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Το κερασάκι στην τούρτα των εκπλήξεων είναι ένα παντελόνι τζίν, το οποίο έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με ειδική εφαρμογή χαρτογράφησης που θα έχει εγκατασταθεί σε smartphone. Η εφαρμογή θα στέλνει δονήσεις στο αριστερό πόδι του παντελονιού όταν ο ιδιοκτήτης πρέπει να στρίψει αριστερά και το αντίστοιχο στο άλλο πόδι, προκειμένου να τον κατευθύνει στον επιθυμητό προορισμό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, κάποιος θα μπορούσε επίσης να στείλει οδηγίες για έναν συγκεκριμένο προορισμό στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη προκειμένου το παντελόνι να τον κατευθύνει στη σωστή τοποθεσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος