Το ρομπότ Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες γρηγορότερα και καλύτερα από τους ανθρώπους

Array

Ένας μεγάλος ρομποτικός βραχίονας που κατευθύνεται από κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη, βγάζει τηγανητές πατάτες και άλλα τρόφιμα από τoν καταψύκτη, τα βουτάει σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τοποθετεί το έτοιμο φαγητό σε ένα δίσκο.

Το Flippy 2 μπορεί να μαγειρέψει πολλά γεύματα με διαφορετικές συνταγές ταυτόχρονα, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπικό και, σύμφωνα με την εταιρεία Miso Robotics, επιταχύνει την παράδοση παραγγελιών στα drive-through.

«Όταν έρχεται μια παραγγελία μέσω του συστήματος του εστιατορίου, αυτό στέλνει αυτόματα τις οδηγίες στο Flippy», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Miso Robotics, Μάικ Μπελ.

Η εταιρεία αναπτύσσει το ρομπότ εδώ και πέντε χρόνια και προσφάτως βγήκε στην αγορά. Όπως αναφέρει ο Μπελ, ορισμένες αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων έχουν ήδη υιοθετήσει τον ρομποτικό μάγειρα, αν και κάποιες από αυτες διστάζουν να το δημοσιοποιήσουν.

Το ρομπότ Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες γρηγορότερα και καλύτερα από τους ανθρώπους
(Miso Robotics)

Οι μηχανικοί της Miso έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα ρομπότ Flippy 2 να εργάζονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς τους να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η Miso Robotics διαθέτει περίπου 90 μηχανικούς και ένα από τα επόμενα σχέδιά της είναι το Sippy, ένα ρομπότ παρασκευής ποτών.

ΠΗΓΗ: ABC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος