Το «πυρηνικό νησί» της Κίνας παίρνει σάρκα και οστά με την εγκατάσταση του πρώτου αντιδραστήρα

Array

Ξεκίνησε η κατασκευή του Linglong One, ενός μικρού αρθρωτού πυρηνικού αντιδραστήρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κεντρικής Τηλεόρασης της Κίνας (CCTV).

Σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, πρόκειται για τον πρώτο αντιδραστήρα του είδους του στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της περιοχής.

Μόλις ολοκληρωθεί, σε 58 μήνες περίπου, ο αντιδραστήρας Changjiang ACP100 θα παράγει ένα δισεκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες 526.000 νοικοκυριών. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της CCTV, στο μέλλον θα κατασκευαστούν πιο σημαντικές υποδομές, όπως το δοχείο πίεσης και η ατμογεννήτρια στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ τριών μεγάλων εταιρειών: China National Nuclear Power, θυγατρική της CNNC, η οποία είναι ο ιδιοκτήτης και ο φορέας εκμετάλλευσης, το Ινστιτούτο Πυρηνικής Ενέργειας της Κίνας, που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του αντιδραστήρα, και η China Nuclear Power Engineering Group, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του εργοστασίου.

Ο αντιδραστήρας θα μπορούσε να παρέχει κατανεμημένη ενέργεια και άλλες ανάγκες, όπως βιομηχανική και περιφερειακή θέρμανση, αφαλάτωση θαλασσινού νερού κ.λπ. Ένα δισεκατομμύριο κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να παραχθούν από κάθε συγκρότημα Linglong One, το οποίο έχει ισχύ 125.000 κιλοβάτ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας, η Κίνα αύξησε τις επενδύσεις της σε ενεργειακά έργα κατά 16,7% ετησίως τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος