Το πρώτο εργοστάσιο ανθρωποειδών ρομπότ στον κόσμο είναι γεγονός

Η μαζική παραγωγή ανθρωποειδών ρομπότ θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Το πρώτο εργοστάσιο μαζικής παραγωγής ανθρωποειδών ρομπότ στον κόσμο βρίσκεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ και αναμένεται να ανοίξει αργότερα φέτος. Η εταιρεία Agility Robotics ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκληρώνεται η κατασκευή της κατασκευαστικής μονάδας με την ονομασία «RoboFab».

«Το άνοιγμα του εργοστασίου μας σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στην ιστορία της ρομποτικής: την έναρξη της μαζικής παραγωγής εμπορικών ανθρωποειδών ρομπότ», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Agility Robotics, Ντέιμιον Σέλτον.

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε ένα δίποδο και ακέφαλο ρομπότ με την ονομασία Digit. Το ρομπότ, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία, σηματοδότησε ένα σημαντικό άλμα στον κόσμο της ρομποτικής, κυρίως όσον αφορά την κίνηση των ποδιών και τον σχεδιασμό ανθρωποειδών ρομπότ.

«Κατασκευάσαμε το Digit για να λύσουμε δύσκολα προβλήματα του σημερινού εργατικού δυναμικού, όπως οι τραυματισμοί, η επαγγελματική εξουθένωση και τα ανεκπλήρωτα κενά εργασίας, με απώτερο όραμα να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζουν πιο ανθρώπινα. Όταν κατασκευάζεις νέα τεχνολογία για να βελτιώσεις την κοινωνία, το πιο σημαντικό ορόσημο είναι όταν είσαι σε θέση να παράγεις μαζικά την τεχνολογία αυτή σε κλίμακα όπου μπορεί να έχει πραγματικό, εκτεταμένο αντίκτυπο», πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή εκατοντάδων ρομπότ Digit τον πρώτο χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Μετά το πρώτο έτος, σχεδιάζει να κλιμακώσει την παραγωγή σε περίπου 10.000 ρομπότ ετησίως. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, η εταιρεία αναμένεται να προσλάβει πάνω από 500 υπαλλήλους για το εργοστάσιο.

Η Agility Robotics έχει πρόσφατα βελτιώσει και εξελίξει τις δυνατότητες του Digit για να το καταστήσει πιο ευέλικτο και ικανό για τη χρήση του σε διάφορες βιομηχανίες. Το Digit έχει σχεδιαστεί για διάφορες εφαρμογές, όπως υλικοτεχνική υποστήριξη, διανομή και βιομηχανικός αυτοματισμός. Το ρομπότ έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί με ασφάλεια σε διαφορετικά περιβάλλοντα, να περιηγείται σε χώρους όπου εργάζονται άνθρωποι και να εκτελεί αβίαστα διάφορες εργασίες.

«Όχι μόνο χτίζουμε το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο για ανθρωποειδή ρομπότ, αλλά το κάνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 48 χιλιόμετρα από το κέντρο μηχανικής μας, το οποίο είναι εξαιρετικό γιατί θα μας προετοιμάσει για γρήγορη κλιμάκωση», δήλωσε η COO της εταιρείας Άντρια Κάμπελ.

Με τη δημιουργία της νέας παραγωγικής μονάδας, οι πελάτες που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Agility Partner Program μπορούν να αναμένουν την παράδοση των πρώτων ρομπότ Digit το 2024, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην αγορά το 2025.

ΠΗΓΗ: Interesting Engineering

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος