Το νάτριο καθοριστικό για την πορεία των ασθενών με κορονοϊό – Νέα μελέτη

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ένα κρυμμένο, αλλά σημαντικό παραγοντα στον οργανισμό, που μπορεί να καθορίσει τον κίνδυνο διασωλήνωσης ή θανάτου σε ασθενή με κορονoϊό.

Πρόκειται για την ένδειξη νατρίου, η οποία σύμφωνα με έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του University College του Λονδίνου (UCL) Δρ Πλούταρχου Τζούλη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” αποδεικνύεται γνώμονας πρόβλεψης για την πορεία της υγείας του ασθενούς.

«Η μελέτη μας δείχνει για πρώτη φορά ότι ασθενείς που φθάνουν στο νοσοκομείο με COVID-19 και χαμηλά επίπεδα νατρίου αντιμετωπίζουν διπλάσιο κίνδυνο διασωλήνωσης ή μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής με άλλα μέσα σε σύγκριση με όσους εισάγονται στο νοσοκομείο με COVID-19 αλλά με φυσιολογικό νάτριο» ανέφερε ο δρ Τζούλης.

Επιπλέον -όπως είπε- ο ίδιος ασθενείς που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα νατρίου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους έχουν τριπλάσιες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με όσους εμφανίζουν φυσιολογικά επίπεδα νατρίου καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Όπως εξήγεί, η μέτρηση του νατρίου μπορεί να πληροφορήσει τους γιατρούς σχετικά με το ποιοι ασθενείς με COVID-19 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασής τους ή και θανάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος