Το Facebook επενδύει δισεκατομμύρια στο metaverse καθώς μειώνονται τα έσοδά του από τις διαφημίσεις

Το Facebook σχεδιάζει να δαπανήσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος για το Facebook Reality Labs, το τμήμα του metaverse που έχει αναλάβει τη δημιουργία υλικού, λογισμικού και περιεχομένου επαυξημένης (AR) και εικονικής (VR) πραγματικότητας.

«Δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε αυτό το μακροπρόθεσμο όραμα και αναμένουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας για τα επόμενα αρκετά χρόνια», έγραψε η εταιρεία κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου στις 25/10. Το Facebook θεωρεί τις τεχνολογίες AR και VR ως τον πυρήνα «της επόμενης γενιάς διαδικτυακών κοινωνικών εμπειριών».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι τα επόμενα χρόνια, το Facebook δεν θα είνα μια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο metaverse.

Το τμήμα, το οποίο κατασκευάζει ήδη το headset Oculus Quest και τη σειρά συσκευών κλήσης Portal, βλέπει το metaverse ως την επόμενη μεγάλη καινοτομία του Facebook. Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να αναφέρει κέρδη ειδικά για το τμήμα Reality Labs, ενώ η κύρια δραστηριότητα διαφημίσεων του Facebook – που έφτασε στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το τελευταίο τρίμηνο – θα αναφέρεται αλλού. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία τονίζει τη σημασία των Reality Labs και υπονοεί ότι θα πρέπει να κρίνεται ξεχωριστά από το Facebook.

Την περασμένη Δευτέρα (25/10), το Facebook ανακοίνωσε αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου κατά 17%, προειδοποίησε ότι οι νέες αλλαγές της Apple σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα επιβαρύνουν τις ψηφιακές δραστηριότητές του κατά το τρέχον τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς, κάτι που η COO Σέριλ Σάντμπεργκ δήλωσε στους αναλυτές ότι οφείλεται στις αλλαγές του iOS.

Το Facebook, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικά στην εικονική (VR) και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), σκοπεύει να συνδέσει τα σχεδόν τρία δισεκατομμύρια χρήστες του μέσω διαφόρων συσκευών και εφαρμογών. Ο Ζούκερμπεργκ πιστεύει ότι το metaverse θα είναι προσβάσιμο σε VR, AR, PC, κινητές συσκευές και κονσόλες παιχνιδιών. Ωστόσο εκτιμά ότι η ιδέα του metaverse θα χρειαστεί άλλα 10 έως 15 χρόνια για να υλοποιηθεί.

ΠΗΓΗ: The Verge, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος