Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έφτασε στον τελικό προορισμό του, το σημείο Λαγκράνζ 2

Σχεδόν έναν μήνα μετά την εκτόξευσή του, το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb έφτασε στον τελικό προορισμό του, σε απόσταση 1,5 εκατομμυρίου χιλιομέτρων από τη Γη, απ’ όπου θα μπορέσει να παρατηρήσει τους πρώτους γαλαξίες του σύμπαντος, όπως ανακοίνωσε η NASA.

Το τηλεσκόπιο ενεργοποίησε τους προωθητήρες του γύρω στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) για να φτάσει στο σημείο Λαγκράνζ L2, την ιδανική τοποθεσία για να παρατηρήσει τον κόσμο. «Καλωσόρισες στο σπίτι σου, Webb», ανέφερε ο διευθυντής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας Μπιλ Νέλσον σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την αποκάλυψη των μυστηρίων του σύμπαντος. Και ανυπομονώ να δω τις πρώτες καινούριες εικόνες του σύμπαντος από το Webb αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Από το σημείο L2, που επέλεξε πολύ σχολαστικά η NASA, το τηλεσκόπιο θα μπορέσει να λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, που είναι αναγκαίες για να λειτουργούν τα επιστημονικά όργανά του.

Το τηλεσκόπιο James Webb, που υπολογίζεται ότι κόστισε στη NASA 10 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι ένα από τα ακριβότερα επιστημονικά όργανα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και συγκρίνεται μόνο με το προηγούμενο, το Hubble ή με τον τεράστιο επιταχυντή σωματιδίων του CERN.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος