Την πρώτη του επίσημη πτήση πραγματοποίησε το αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο Alice

Array

Η ισραηλινή εταιρεία Eviation Aircraft εκτόξευσε με επιτυχία το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο Alice, το πρωί της Τρίτης (27/09) από το διεθνές αεροδρόμιο Grant County της Ουάσιγκτον. Το αεροπλάνο μηδενικών εκπομπών ρύπων πέταξε σε ύψος 3.500 ποδιών κατά την οκτάλεπτη πτήση του.

«Δεν έχουμε δει την τεχνολογία πρόωσης να αλλάζει στα αεροσκάφη από τότε που περάσαμε από τον εμβολοφόρο κινητήρα στον στροβιλοκινητήρα. Η δεκαετία του 1950 ήταν η τελευταία φορά που είδατε μια εντελώς νέα τεχνολογία όπως αυτή να έρχεται», δήλωσε στο CNN ο Γκρέγκορι Ντέιβις πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eviation.

Το Alice έχει σχεδιαστεί για μικρής ακτίνας πτήσεις και μπορεί να μεταφέρει έως και εννέα επιβάτες. Λειτουργεί με τεχνολογία μπαταρίας παρόμοια με αυτή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή ενός κινητού τηλεφώνου. Με 30 λεπτά φόρτισης, το αεροπλάνο μπορεί να πετάξει για μία ώρα και να καλύψει μια απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων, με ταχύτητα περίπου 460 χλμ. /ώρα. 

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης της Τρίτης για να επανεξετάσει τα επόμενα βήματα και να παραδώσει αεροσκάφη στους πελάτες της μέχρι το 2027 – αν και προειδοποιεί ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα αναπτύξει ένα πιστοποιημένο από την FAA αεροσκάφος μέχρι το 2025, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ή δύο χρόνια πτητικών δοκιμών προτού μπορέσει να παραδώσει τα επιβατικά αεροπλάνα στους πελάτες της.

Η εταιρεία αναπτύσσει τρία μοντέλα του αεροσκάφους: ένα για εμπορικά δρομολόγια με 9 επιβάτες και δυνατότητα μεταφοράς περίπου 850 κιλών φορτίου, ένα μοντέλο για ιδιωτικές πτήσεις για έξι επιβάτες και ένα μόνο για μεταφορά φορτίων.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος