Θρίλερ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Έχασε τον προσανατολισμό του όταν έφευγε το πλήρωμα της ταινίας

O Διεθνής Διααστημικός Σταθμός (ISS) έχασε τον προσανατολισμό του στο διάστημα την στιγμή που δοκίμαζε τους κινητήρες του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Soyuz MS-18, με το οποίο θα επιστρέψει το «πλήρωμα της ταινίας», στη γη, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες των κοσμοναυτών με τη Γη, που μεταδόθηκαν από τη NASA.

“Λάβαμε ένα μήνυμα έκτακτης ανάγκης από συναδέλφους (από το αμερικανικό τμήμα του σταθμού ) – για απώλεια προσανατολισμού”, ανέφερε ο κοσμοναύτης ¨Αντον Σκαπέρλοφ προς ειδικό του Κέντρου Ελέγχου Αποστολής κοντά στη Μόσχα. «Ήμασταν εμείς που δοκιμάζαμε το COURT (Σύστημα Ελέγχου Κυκλοφορίας – Εκδ.) Νο. 2 (διαστημόπλοιο Soyuz MS -18)», απάντησε ο ειδικός.

Στο διαστημόπλοιο Soyuz, πριν επιστρέψει στη Γη, συνήθως πραγματοποιείται δοκιμή με εενεργοποίηση των κινητήρων του. Ο κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι ο σκηνοθέτης Κλίμ Σιπένκο και η ηθοποιός Γιούλια Περέσιλντ, σχεδιάζουν να προσγειωθούν με το Soyuz MS-18 στις 17 Οκτωβρίου αφού γύρισαν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία στο διάστημα στο ISS.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος