Θα συνεργαστεί τελικά η Apple με την Hyundai για την κατασκευή του αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Οι φήμες που ήθελαν την Apple να κατασκευάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρονολογούνται από το 2014, όταν η εταιρεία προσλάβανε άτομα για το τμήμα αυτοκινήτων της. Στη συνέχεια όμως, η εταιρεία αναθεώρησε τα σχέδιά της. Αντί να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο, αποφάσισε να αναπτύξει ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Ωστόσο, δημοσίευμα του Reuters τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε ότι η Apple αναπτύσσει δύο βασικές τεχνολογίες που θα της επέτρεπαν να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο το 2024 με 2025.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναπτύσσει μια πρωτοποριακή τεχνολογία η οποία θα μπορεί να μειώσει δραματικά το κόστος των μπαταριών, αυξάνοντας παράλληλα την εμβέλεια του οχήματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν είναι σαφές εάν θα κατασκευάσει η Apple το αυτοκίνητο ή θα συνεργαστεί με μια εταιρεία αυτοκινητοβιομηχανίας. Νέα δημοσιεύματα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδια της Apple, ενώ παράλληλα η Hyundai επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις της με την αμερικανική εταιρεία. Σήμερα όμως η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται να κάνει πίσω.

Μια μικρή ομάδα μηχανικών στην Apple αναπτύσσει σχέδια για ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να είναι έτοιμο τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει προσλάβει αρκετούς πρώην υπαλλήλους της Tesla για να βοηθήσουν στο έργο αυτό.

«Η ομάδα υλισμικού εργάζεται πάνω στη δυναμική των οχημάτων, τους μηχανισμούς ασφαλείας και την τεχνολογία μπαταριών», ανέφερε το Bloomberg. Το τμήμα της Apple που αναπτύσσει τα chip θα αναπτύξει έναν επεξεργαστή ARM δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μηχανική εκμάθηση, για την τροφοδοσία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

Δημοσίευμα της κορεάτικης “Economic Daily” ανέφερε ότι η Apple συνεργάζεται με την Hyundai Motor Group για την ανάπτυξη ενός αυτόνομου ηλεκτρικού οχήματος, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι η εταιρεία αναμένει την έγκριση του προέδρου. Η Hyundai δεν θα παράγει μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα αλλά θα αναπτύσσει και τις μπαταρίες που θα τα τροφοδοτούν. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Apple Car αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027.

Η μετοχή της Hyundai αυξήθηκε κατά 19% μετά το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη άνοδος που έχει δει η εταιρεία από το 1988. Ωστόσο, η Hyundai αναθεώρησε την παραπάνω δήλωση δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Αρχικά, η Hyundai αφαίρεσε την αναφορά της ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στη συνέχεια αφαίρεσε το όνομα της αμερικανικής εταιρείας.

«Κατανοούμε ότι η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Hyundai Motor. Καθώς οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Hyundai.

Η βιασύνη της Hyundai να αλλάξει τη δήλωσή της είναι κατανοητή σεβόμενη την πολιτική απορρήτου της Apple, η οποία στο παρελθόν έχει αποτρέψει διαρροές και φήμες για προϊόντα τα οποία ακόμη δεν έχει παρουσιάσει στο κοινό. Η Hyundai πιθανώς να μη θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει ένα πολύ προσοδοφόρο συμβόλαιο με την Apple.

Είτε τελικά συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, η Hyundai έχει ήδη δεσμευτεί να επενδύσει 55 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια σε νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών, αυτόνομων και ιπτάμενων αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: BGR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος