Web Summit: 7χρονη youtuber βγάζει 25.000.000 $ τον χρόνο – Ποιο είναι το μυστικό της

Το κανάλι της, «Like Nastya», καταγράφει περισσότερα από 100.000.000 θεάσεις κάθε μέρα σε εννέα γλώσσες και τα ετήσια έσοδά της ξεπερνούν πλέον τα 25.000.000 δολάρια. Και όλα αυτά ενώ η Ρωσίδα Αναστασία Ραντζισκάγια είναι μόλις 7 ετών. Πώς τα καταφέρνει; Πρώτον έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό, το οποίο βέβαια είναι η ηλικία της. Στα βίντεό της απεικονίζονται οι μίνι-περιπέτειές της σε παιδικό περιβάλλον και με αντίστοιχους κώδικες επικοινωνίας. Επίσης, έσπασε τα σύνορα της γλώσσας της και απευθύνθηκε στο αγγλόφωνο κοινό, στα παιδιά της Ινδονησίας και της Κορέας, με ισπανόφωνο και αραβόφωνο να ακολουθούν.

Η Αναστασία Ραντζισκάγια είναι πλέον ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αστέρια του Youtube με το κανάλι της να βρίσκεται διαρκώς στα πρώτα πέντε της πλατφόρμας.

Για το «μικρό θαύμα» που έχει πετύχει η επτάχρονη, μίλησε στο Web Summit, το τεχνολογικό συνέδριο που διεξάγεται στη Λισαβόνα και το ertnews.gr ήταν εκεί, ο άνθρωπος που την καθοδηγεί και τη συμβουλεύει, ο Eyal Baumel, CEO της εταιρείας Yoola που συνεργάζεται με δημιουργούς ψηφιακού περιεχομένου. «Είναι η πρώτη οικογένεια που κατάλαβε πραγματικά την ευκαιρία που προσφέρει η παγκοσμιοποίηση», τόνισε ο Baumel, ο οποίος εφαρμόζει την στρατηγική της Disney.

«Έχουν εκατομμύρια subscribers στο YouTube. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις, αλλά ταυτόχρονα να καταλαβαίνεις και τις πλατφόρμες τις οποίες χρησιμοποιείς. Και επίσης αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εφαρμόσεις αντίστροφη μηχανική στις πλατφόρμες. Να καταλάβεις πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοι τους. Ο αλγόριθμος είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και για να είσαι επιτυχημένος, πρέπει να κατανοήσεις τη λογική τους. Για παράδειγμα στο Tiktok ή στο YouTube πρέπει να καταλάβεις πώς ο αλγόριθμος προτείνει το σχετικό περιεχόμενο, τι προτείνει και γιατί. Εάν το καταλάβεις αυτό, είσαι στα μισά του δρόμου. Για παράδειγμα η Νάσια έγινε εξώφυλλο στο Forbes βγάζοντας σε ηλικία 5 ετών 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Το YouTube σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις αυτό, παραχωρώντας το 55% των εσόδων από τη θέαση των videos. Αυτό που έχει σημασία είναι να φτιάξεις κάτι διαφορετικό και κάτι ξεχωριστό και αφού μπορείς να το κάνει μία πεντάχρονη. τότε οποιοσδήποτε μπορεί να τα καταφέρει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος