Βίντεο: Αγώνας με στολές τζετ για πρώτη φορά στο Ντουμπάι

Στριφογυρίζοντας στον αέρα και αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια, οκτώ πιλότοι που φορούσαν Jet Suits διαγωνίστηκαν κατά μήκος του λιμανιού του Ντουμπάι σε αυτό που οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν ο πρώτος αγώνας Jet Suit στην ιστορία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Τετάρτη (28 Φεβρουαρίου) από μια εταιρεία που πρωτοπορεί στις στολές τζετ – την Gravity Industries – σε συνεργασία με το Συμβούλιο Αθλητισμού του Ντουμπάι.

Οι συμμετέχοντες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν πιλότοι που συνδέονται με την Gravity Industries, διαγωνίστηκαν σε ζευγάρια με έναν γύρο νοκ-άουτ για τους φιναλίστ.

Οι στολές τζετ, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2017, μπορούν πλέον να λειτουργούν με ταχύτητες άνω των 120 χλμ/ώρα και είναι ικανά να πετάξουν στα περισσότερα είδη τερέν, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το συναίσθημα του να το κάνεις αυτό για πρώτη φορά είναι τόσο ξένο. Είναι τόσο διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχεις κάνει ποτέ. Δεν μπορείς να το περιγράψεις. Αλλά είναι τόσο απελευθερωτικό“, δήλωσε ο πιλότος Issa Khalfon, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα.

Το Jet Suit είναι εξοπλισμένο με πέντε αεριοστρόβιλους κινητήρες που επιτρέπουν την κάθετη ανύψωση και είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να επιτρέπει τον έλεγχο της κατεύθυνσης, Μπορεί να λειτουργεί με καύσιμα αεριωθούμενου, ντίζελ ή βιοκαύσιμα.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος