Twitter VS Elon Musk: Ετοιμάζει μήνυση εις βάρος του μετά την ακυρωση της συμφωνίας «μαμούθ» για εξαγορά

Array

Νομικά αναμένεται να κινηθεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας του Twitter, ούτως ώστε να επιβάλει στον Elon Musk την εφαρμογή της συμφωνίας, μετά την ανακοίνωση ακύρωσης της εξαγοράς απο τον δεύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια φημών επί σειρά εβδομάδων σχετικά με την κολοσσιαία συμφωνία για την εξαγορά του Twitter, o ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τελικά αποσύρει την προσφορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, φέρνοντας «βουτιά» 6% στην τιμή της μετοχής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας επικαλέστηκε ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας για την απόφασή του να ακυρώσει το deal.

Οι δικηγόροι του κάνουν λόγο στην ανακοίνωσή τους για «ψευδή και παραπλανητική παρουσίαση γεγονότων», πάνω στα οποία βασίστηκε ο δισεκατομμυριούχος όταν συμφώνησε για την εξαγορά.

Πώντως, σύμφωνα με τον TheGuardian, o Musk θα πρέπει να αντιμετωπίσει, πλέον, το Twitter που αναμένει αποδείξεις για τον ισχυρισμό ότι παραβίασε την αρχική συμφωνία.

Αν αυτό δεν γίνει, το Twitter θα μπορεί να τον μηνύσει διεκδικώντας το ποσό που ορίζει η σχετική ρήτρα «αποχώρησης», ήτοι 1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Μπρετ Τέιλορ. πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία πρόκειται να κινηθεί νομικά, επιδιώκοντας να εφαρμοστεί η συμφωνία.

«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter είναι αποφασισμένο να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Μασκ και σχεδιάζει να κινηθεί νομικά για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet του, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει δικαίωση στο δικαστήριο.

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει οτι η απόσυρση της προσφοράς του μεγιστάνα είναι απλώς «μία ακόμη ανατροπή στην πολυτάραχη ιστορία της σχέσης του Musk με την ισχυρή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης» και «ενδέχεται να προμηνύει μια τιτάνια δικαστική μάχη το επόμενο διάστημα».

Πηγή: TheGuardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος