Το Web Summit αποθέωσε τη δημιουργό του Black Lives Matter – «Δίχως τέλος η μάχη με τον ρατσισμό»

Η Ayo Tometi, μία από τις πρωταγωνίστριες του κινήματος Black lives Matter το οποίο δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του George Floyd στις ΗΠΑ, γνώρισε την αποθέωση στο Altice Arena, κεντρική σκηνή του Web Summit που είχαν κατακλύσει περισσότεροι από 12.000 συμμετέχοντες κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Έχει πλέον στην κατοχή της την ηλεκτρονική διεύθυνση BlacklivesMatter.com και η οποία αποτελεί μία ακτιβιστική πλατφόρμα όπου και αναδεικνύονται κινήματα και ζητήματα φυλετικών διακρίσεων σε όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε η ίδια η δημοφιλία που έχει αποκτήσει της δίνει τη δυνατότητα να προβάλει κοινωνικά ζητήματα, τα οποία αρκετές φορές δεν καλύπτονται από τα παραδοσιακά μέσα.

Όπως τόνισε η ίδια, «Σκοπός μου πλέον είναι να συμβάλλω στη δημιουργία ενός ασφαλούς κόσμου για τα μικρότερα αδέρφια μου. Οι γονείς μου με δίδαξαν την αξία που έχει μία ενεργή κοινότητα όπου ο ένας προσέχει τον άλλον. Με έμαθαν να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου ακόμα κι αν η κοινωνία υποστηρίζει κάτι διαφορετικό. Με έμαθαν να είμαι περήφανη για το χρώμα του δέρματος μου».

Η Ayo Tometi, η οποία σύμφωνα με το περιοδικό Time ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2020, ανέφερε ότι το εν λόγω κίνημα αναδείχθηκε ως το πιο δημοφιλή στην ιστορία των ΗΠΑ. «έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε κάτι δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν. Να γίνουμε εμείς η αλλαγή που περιμέναμε. Έχουμε την ευκαιρία με τη βοήθεια της τεχνολογίας να επιταχύνουμε την ανάδειξη των αξιών μας. Και η κατάλληλη στιγμή είανι τώρα. Είναι δεδομένο ότι η μάχη με τον ρατσισμό ήταν και θα είναι συνεχής. Δεν έχει τέλος».

Το Web Summit είναι ένα τεχνολογικό συνέδριο το οποίο και αναδεικνύει όλες τις σημαντικές κοινωνικές πτυχές που επηρεάζονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται στη Λισαβόνα, όπου και επέστρεψε για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Θα διαρκέσει μέχρις τις 4 Νοεμβρίου και το ertnews.gr θα σας μεταφέρει όλες τις σημαντικές εξελίξεις και ομιλίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος