Συμμαχία Κίνας – Ρωσίας για την κατασκευή βάσης στη Σελήνη

Οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Ρωσίας ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή σταθμού-βάσης στη Σελήνη. Πέρυσι οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας.
Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας στα διαστημικά θέματα. Με την βοήθεια της ρωσικής τεχνογνωσίας οι Κινέζοι επιστήμονες και μηχανικοί είχαν προχωρήσει στην κατασκευή των διαστημικών πυραύλων τους, ενώ το κινέζικο σεληνιακό τηλεκατευθυνόμενο όχημα “Γιούϊτου 2” έχει ρωσική ηλεκτρογεννήτρια που λειτουργεί με ραδιοϊσότοπα.

Τον Νοέμβριο του 2017 η ROSCOSMOS και η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας έξι σημείων. Ένα από αυτά αφορά την συνεργασία στο πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης. Η ROSCOSMOS και η CNSA δήλωσαν ότι οι έρευνες του διαστήματος γίνονται αποκλειστικά και μόνο για ειρηνικούς σκοπούς, για την πρόοδο της ανθρωπότητας. Οι διαστημικές υπηρεσίας της Κίνας και της Ρωσίας δηλώνουν ότι όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες και οι οργανισμοί μπορούν να συμμετάσχουν στο ρώσο-κινεζικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Γιώργος Γιαννακόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος