Ρωσία: Μεταχειρισμένες συσκευές κινητών διαθέτει πλέον ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής – Τι συμβαίνει

Μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα αποκτούν πλέον πολλοί Ρώσοι, πραγματοποιώντας νέα σύνδεση κινητού στη χώρα, αφενός λόγω της αναστολής παραδόσεων μεγάλων κατασκευαστών, όπως η Apple, νέων συσκευών, αφετέρου λόγω της ραγδαίας μείωσης της αγοραστικής ικανότητας των πολιτών.

Είναι ενδεικτικό ότι η MTS, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, ανακοίνωσε ότι πλέον προσφέρει μεταχειρισμένες και ελαφρώς ελαττωματικές συσκευές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Σημειώνεται ότι, μετά από την εισβολή στην Ουκρανία επλήγη η ρωσική οικονομία σε βαθμό τέτοιο, που πλέον ο πληθωρισμός ξεπερνά το 17% και έχει μοιραία οδηγήσει σε ραγδαία μείωση της αγοραστικής ικανότητας των Ρώσων.

Η MTS προσφέρει μεταχειρισμένα κινητά των ασιατικών κατασκευαστών Huawei, Honor, Xiaomi και Samsung έως και 50% φθηνότερα από ό,τι κοστίζουν καινούργια.

Πάντως, η κεντρική τράπεζα υποστηρίζει από την πλευρά της ότι η κατάσταση μπορεί να συγκρατηθεί, δεδομένου ότι το ρούβλι ανεβαίνει και η καταναλωτική ζήτηση παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης.

Ανάμεσα σε άλλες, η εταιρεία προσφέρει συσκευές που επιστράφηκαν εντός δύο εβδομάδων από την αγορά τους ή έχουν ελαττωματικές συσκευασίες. Όλες οι συσκευές συνοδεύονται από εγγύηση τριών μηνών.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πάροχος ανέφερε την περασμένη εβδομάδα δραματική πτώση 76,2% στα έσοδα του Α’ τριμήνου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Η πτώση αποδίδεται εν μέρει στα αυξημένα επιτόκια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος