Ο Έλον Μασκ κατηγορείται για χειραγώγηση του Dogecoin

Οι επενδυτές που προτείνουν ομαδική αγωγή κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τέσλα, Έλον Μασκ, για εσωτερική πληροφόρηση και χειραγώγηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin, που τους κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε μια κατάθεση το βράδυ της Τετάρτης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι επενδυτές δήλωσαν ότι ο Μασκ χρησιμοποίησε αναρτήσεις στο Twitter, πληρωμένους διαδικτυακούς influencers, την εμφάνισή του το 2021 στην εκπομπή “Saturday Night Live” του NBC και άλλα «διαφημιστικά κόλπα» για να εμπορεύεται κερδοφόρα εις βάρος τους μέσω διαφόρων πορτοφολιών Dogecoin που ελέγχει ο ίδιος ή η Τέσλα.

Οι επενδυτές δήλωσαν ότι αυτό περιελάμβανε και όταν ο Μασκ πούλησε περίπου 124 εκατομμύρια δολάρια Dogecoin τον Απρίλιο, αφού αντικατέστησε το λογότυπο του μπλε πουλιού του Twitter με το λογότυπο του σκύλου Σίμπα Ίνου του Dogecoin, οδηγώντας σε άλμα 30% στην τιμή του Dogecoin.

Μια «σκόπιμη πορεία καρναβαλικού γαβγίσματος, χειραγώγησης της αγοράς και εμπιστευτικών συναλλαγών» επέτρεψε στον Μασκ να εξαπατήσει τους επενδυτές, να προωθήσει τον εαυτό του και τις εταιρείες του, αναφέρεται στην κατάθεση.

Ο Μασκ αγόρασε το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο. Διευθύνει επίσης την SpaceX, μια εταιρεία κατασκευής πυραύλων και διαστημοπλοίων, καθώς και την Τέσλα, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ και της Τέσλα, αρνήθηκε την Πέμπτη να το σχολιάσει. Ο δικηγόρος των επενδυτών δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Οι επενδυτές έχουν κατηγορήσει τον Μασκ, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ότι σκόπιμα ανέβασε την τιμή του Dogecoin πάνω από 36.000% σε διάστημα δύο ετών και στη συνέχεια την άφησε να καταρρεύσει.

Συμπεριέλαβαν τις τελευταίες τους κατηγορίες σε μια προτεινόμενη τρίτη τροποποιημένη καταγγελία, σε μια αγωγή που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μασκ και η Τέσλα είχαν ζητήσει τον Μάρτιο την απόρριψη της δεύτερης τροποποιημένης καταγγελίας, χαρακτηρίζοντάς την «ευφάνταστο έργο», και στις 26 Μαΐου δήλωσαν ότι άλλη μια τροποποίηση ήταν αδικαιολόγητη.

Σε διαταγή της Τετάρτης, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Άλβιν Χέλερσταϊν δήλωσε ότι «πιθανότατα» θα επιτρέψει την τρίτη τροποποιημένη καταγγελία, λέγοντας ότι οι εναγόμενοι δεν θα ζημιωθούν.

Ο Χέλερσταϊν έκανε επίσης δεκτό το αίτημα των επενδυτών να αποσυρθεί το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Dogecoin Foundation ως εναγόμενος. Ο δικηγόρος του Σεθ Λεβίν αποκάλεσε την απόρριψη «το κατάλληλο αποτέλεσμα».

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος