Καινοτομία στα ΜΜΕ: Άβαταρ σε ρόλο παρουσιαστή

Array

Την πρόθεση της ΕΡΤ να δημιουργήσει τον δικό της κόμβο καινοτομίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Sandbox Hub, το συνέδριο του οποίου φιλοξενήθηκε φέτος στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, εξέφρασε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της EBU, Mike Nugent, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Το Sandbox Hub είναι ο πρωταρχικός κόμβος των Future Media Hubs, του διεθνούς δικτύου δημόσιων ΜΜΕ και ιδιωτικών κόμβων καινοτομίας που προάγουν την καινοτομία στο χώρο των media μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και της συνεργασίας.

Λειτουργεί επίσης και ως μία πλατφόρμα μέσα από την οποία οι Start-Ups που δημιουργούν αυτές τις καινοτόμες ιδέες έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν την προβολή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ, κάθε οργανισμός ΜΜΕ μπορεί, παρέχοντας κάποια τεχνογνωσία, ακόμα και τεχνικούς πόρους, να προσελκύσει Start-Ups που ασχολούνται με τεχνολογίες που αφορούν στα media, είτε απευθύνονται στο διαδίκτυο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε αφορούν τη δημοσιογραφία, και να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός προϊόντος, το οποίο θα πάει την τεχνολογία των ΜΜΕ ένα βήμα μπροστά.

Ο κ. Nugent έδωσε μάλιστα ένα ιδιαίτερο παράδειγμα μιας τέτοιας τεχνολογικής καινοτομίας, που μάλλον αναστάτωσε τους παρουσιαστές της εκπομπής:

«Υπάρχει μία μεγάλη ανάπτυξη σε ό,τι αφορά την αυτοματοποίηση των διαδικασιών αλλά και τη δημιουργία συνθετικού περιεχομένου. Θα μπορούσε ας πούμε σε 5 χρόνια να υπάρχει στη θέση του παρουσιαστή ένα άβαταρ με πολύ ρεαλιστικά χαρακτηριστικά και συνθετική φωνή που να μην ανήκει σε κανέναν άνθρωπο, αλλά να ακούγεται πού ρεαλιστικά. Και η συμπεριφορά αυτού του συνθετικού πλάσματος να προσομοιώνει σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μέσα από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, να μπορεί να συνομιλεί και να έχει έναν κανονικό διάλογο με τους καλεσμένους του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος