Ιδιωτική περιήγηση: Σερφάρισμα χωρίς ίχνη με incognito browser

Η ιδιωτική περιήγηση είναι μια δυνατότητα όπου χαρη σε αυτή, αισθανόμαστε ασφάλεια και μπορούμε να επισκεφθούμε ακόμη και τις πιο… απόμακρες γωνιές του Διαδικτύου. Είμαστε, όμως, πραγματικά incognito στον browser που χρησιμοποιούμε;

Η ιδιωτική περιήγηση είναι μια επιπλέον επιλογή που παρέχουν όλα τα προγράμματα περιήγησης (browsers) κατά την οποία όταν πλοηγείται κάποιος στο διαδίκτυο δεν αποθηκεύονται οι ιστορικές περιγραφές, κωδικοί πρόσβαση, cookies και άλλες πληροφορίες που έχετε καταχωρήσει σε φόρμες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα cookies αποθηκεύονται κατά την διάρκεια της περιήγησής σας αλλά μόλις κλείσετε την ιδιωτική περιήγηση σβήνονται αυτόματα (ενώ σε αντίθετη περίπτωση στην κανονική περιήγηση αυτά κρατούνται).

Ιδιωτική περιήγηση: Σερφάρισμα χωρίς ίχνη με incognito browser

Τα θετικά της ιδιωτικής περιήγησης είναι:

1) Επιτρέπει την περιήγηση χωρίς να κρατείται ιστορικό εφόσον εμείς δεν θέλουμε να κρατείται.
2) Δεν εμφανίζονται στοχευμένες διαφημίσεις από ιστοσελίδες που έχουμε περιηγηθεί κατά τη διάρκεια ιδιωτικής περιήγησης.
3) Δεν κρατούνται στοιχεία όπως username, passwords και αλλα προσωπικά στοιχεία που έχουμε καταχωρήσει σε φόρμες, οπότε είναι πιο ασφαλή τα προσωπικά μας δεδομένα.

Τα αρνητικά είναι:
1) Η εντύπωση ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να μπορούν να μας εντοπίσουν, το οποίο δεν ισχύει γιατί το ιστορικό μας και όλα τα στοιχεία της περιήγησης μας δεν αποκρύπτονται από τον ISP μας και ενδεχομένως και από τον εργοδότη μας.
2) Αν το παιδί χρησιμοποιεί ανώνυμη περιήγηση δεν θα μπορούν οι γονείς να εποπτεύουν τις ιστοσελίδες που επιστέφτηκε κατά τη χρήση του Internet.

Επιμέλεια – μετάφραση: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος